„Hraní už pro mě není zábava, ale námaha,“ dodal s tím, že se skloněnou hlavou loučí se svým publikem.

Role ve filmu Kawasakiho růže byla poslední, kterou Ladislav Chudík vzal. „Už tak žiji nastavený čas a vážím si toho. Cítím ale, že už mi někdo vnitřně hrozí. Už nemůžu bláznivě snít o tom, co by mohlo být dál,“ řekl Blesku slovenský herec na slavnostním udílení cen Český lev, odkud si ve svých letech odnesl svoje první velké ocenění. „Je to pro mne za pětašedesát let, kdy jsem hrál, mimořádné překvapení,“ svěřil.

Na roli si přitom už netroufal. „Nechal jsem se přesvědčit tím, že mi řekli, že můžu všechny tři natáčecí dny jen sedět. Už skoro nedokážu vyjít ani schody, jde to jen s vypětím vůle,“ promluvil herec o svých zdravotních problémech spojených s vysokým věkem. „Stejně jsem se ale ty tři dny mimořádně natrápil a myslím, že i natáčecí štáb trpěl za mne. Slibovali mi, že mohu natáčení kdykoli vzdát a zrušit smlouvu. Vůbec bych se nestyděl, kdybych selhal a musel to zabalit,“ přiznal Chudík.

Na Českých lvech se rozloučil se svým publikem. „To štěstí z ceny mě na chvilku podrží a dodá mi trochu energie. Ale sílu, že bych si dál troufl hrát, už z něj nenačerpám,“ uzavřel legendární primář Sova svoji zpověď.

Fotogalerie
1 fotografie