Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čtenáři Blesk.cz: Politikům jde jen o koryta!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj - 
6. března 2010
05:02

Ekonom Aleš Michl vypočítal, že státní dluh způsobili v roce 2009 z 83 % politici. Naboural tím jejich obvyklou a otřepanou výmluvu: „My nic, to krize!“ Čtenáři Blesk.cz chtěli politikům poděkovat.

Poté co jsme zveřejnili zprávu, kterou pro Aktuálně.cz zpracoval ekonom Aleš Michl, rozjela se v diskuzi pod článkem bouřlivá debata. Co si myslíte o politicích? Podívejte se na pár příspěvků čtenářů Blesk.cz.

Já i moje celá rodina budeme volit malé strany, i když se nás snaží přesvědčovat, že jsou to propadnuté hlasy. Kdybych měla hodit hlas některé straně, která je v současnosti v parlamentu, to by mně musela ruka ochrnout. (1946)

To snad víme všichni. I to, že nikdo nebyl potrestán, nikdo nebyl hnán k odpovědnosti, nikdo ani politicky neutrpěl. To je neuvěřitelné... A za chvíli budou opět všichni připuštěni ke svým korytům. Na každého se nějaké dostane. A opět se bude dokrádat a dodevastovávat ... Než se vyhlásí státní bankrot. (gogo)

Záleží jen na nás, jak dlouho je necháme takhle hospodařit. Už je na čase, aby jim někdo přistřihl křidýlka a chce to zvednout zadky od počítačů a vzít klacky jinak to nevidím, nebo dopadneme jako Řecko. (vera51)

Tak co s nimi, vážení? Budete jen nadávat v hospodách, doma u PC, na pokecu u známých atd.? Nepůjdete volit, protože to podle Vás nemá cenu? Je fakt, že na výběr moc nemáme, napříč celým politickým spektrem je to stejné. Myslím, že už bychom tam nenašli jediného slušného člověka. Ale co s tím, ptám se? Že by nakonec ta defenestrace? A víte, co je nejhorší, můžeme si za to všichni sami, každý jednotlivec svým způsobem a nikdo mi to nevymluví, třeba i svou pasivitou jsme přispěli do tohohle maglajzu. (babice)

Politika (nejen) v kocourkově není podle politických názorů, nýbrž, jak je to tady již 50+20 let dobrým zvykem, prostě dostat výhodnej suprovej džob a super výhody, který nikdo jinej zaměstnanej nemá - navíc s nulovou zodpovědností!!! Nic víc, nic mín... (mujboze)

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

e.44 ( 7. března 2010 16:23 )

derek . Skutečně výstižné.

anelam ( 7. března 2010 16:21 )

Mě se to stává také,ale ten co nemá co říct tak z vás aspoň udělá negramotného:

derek ( 7. března 2010 00:52 )

Deficit státního rozpočtu ,tvoří přesnou hodnotu rozkradených peněz na celé politické scéně.

ines ( 6. března 2010 18:01 )

nejsou to chyby pravopisni ale stava se ze v rychlosti psani a take ze se nedivam a netukam jednim prstem a uz to nectu to co pisu a neopravuji neni to pro me dulezite ,tak ve zkratce abychom si rozumeli jsou to pouze preklepy jestli chapes dobre ale dik za upozorneni

repro ( 6. března 2010 17:32 )

DEFENESTRACE - skvělý český příspěvek k politické kultuře. Naprosto originální, to se jinde nevymyslelo! Patří mezi několik málo věcí, na které mohou být Češi pyšní, poučme se z historie. Jinak budou politici dál jedním dechem, proklamovat, že jsou jedním z nás, že jsou stejní (dobří, špatní?) jako my. Ale za co potom mají všechna ta privilegia? Jsou-li stejní jako všichni, navrhuji, ať se politici losují, ať to padne na kohokoli z nás, je jedno komu, třeba nějakému bezdomovci,všichni jsou přece stejní, ne? A máme se prý zbavit iluze, že umí něco líp, jsou čestnější, mají lepší cítění sociální, nebo jsou ekonomicky zdatnější. Jsem pro losování politiků. Tam je větší pravděpodobnost, že to padne na čestného člověka. Zatímco takhle máme akorát jistotu, že se tam naženou ti bez skrupulí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa