Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zase sníh: O víkendu nás čeká až 15 cm

Už se nemůžete dočkat jara? Musíte si ještě počkat.
Už se nemůžete dočkat jara? Musíte si ještě počkat.  (Autor: Jaroslav Krčál)
Autor: ČTK, oj - 
4. března 2010
11:51

Kdo si myslel, že jaro už je tu, mýlil se. V sobotu napadne v Čechách místy až 15 centimetrů sněhu, mohou se tvořit sněhové jazyky. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu může sněžit až do neděle, denní teploty nepřekročí nulu.

"Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku napadne do pěti centimetrů sněhu, na ostatním území od pěti do deseti centimetrů, na západě a jihozápadě Čech i kolem 15 centimetrů nového sněhu," upozornili ve čtvrtek meteorologové.

O víkendu se také očekávají nejnižší teploty tohoto týdne, do střední Evropy totiž míří příliv studeného vzduchu ze severu. Přes den bude od minus čtyř stupňů do nuly. V noci může přituhnout až na minus sedm stupňů. Obloha bude oblačná až zatažená. "Zesílí i vítr, a tak se začnou místy tvořit sněhové jazyky," uvedl ČHMÚ.

Sněhové zpravodajství

Nejvíc sněhu zatím hlásí Velký Javor na Šumavě a Labská bouda, kde je kolem 120 centimetrů sněhové pokrývky. Na Lysé hoře leží necelých 60 centimetrů, o pár centimetrů víc je na Šeráku. Víkendová sněhová nadílka udělá radost zejména dětem z Prahy 6 až Prahy 10, Chebu, Děčína nebo Karlových Varů, kterým od pondělí začínají jarní prázdniny.

Začátkem příštího týdne by se sice mělo začít velmi mírně oteplovat, i tak se ale nejvyšší denní teploty vyšplhají sotva pár stupňů nad bod mrazu.

e.44 ( 5. března 2010 01:38 )

Pátek tu je teprve hodinu a pár minut a v okolí Benešova už napadly dva centimetry sněhu.

sova13 ( 4. března 2010 18:06 )

Jé já se spletla. Ta diskuze je k článku Doprodej Hoven.

sova13 ( 4. března 2010 18:00 )

Ale jo, bara, máš pravdu. Ta letošní zima je opravdu dlouhá. U nás je sice taky ještě semtam sníh, ale jenom na polích. Jinak už se tu plácáme skoro 14 dní v blátě. A jak u tebe? Jenom sníh, nebo taky ňáký to blátíčko.?Jenom tak mimochdem, nějaký vtipálek se po tobě schání na diskzi o botoxu.

bara ( 4. března 2010 16:33 )

a tady u nás, kam přichází zima dřív a později odchází, mi to už začíná hodně vadit. Sněhu tu je stále hodně a má ještě padat? Já už nechci..

sova13 ( 4. března 2010 14:45 )

ale to příšerné mokro a bláto co je teď, to fakt nesnáším. Už jsem se těšila že to konečně uschne a nebudeme se s pejsanem vracet z procházek v přírodě jako dvě koule obalené bahnem.No a příroda nám nadělí snížek po kterém bude velmi brzo následovat opět blátíčko. Úúúúúž aby tu bylo jaro!!!!!!

Zobrazit celou diskusi