Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Osm důvodů, proč na lyže do Štýrska!

4. března 2010 | 16:00

Přemýšlíte o prodlouženém víkendu na horách, kde si chcete užít skvělé lyžování, prohřát si tělo v lázních, zakusit gurmánské požitky, a ještě si užít trochu nočního života? Pak rakouská oblast Schladming–Dachstein je tím správným místem!

1. Báječné lyžování

Na své si přijdou lyžaři, běžkaři, snowboardisté i ti, kterým stačí k zimním radovánkám sáňky. Kraj nabízí nekonečné kilometry lyžařských tratí, nejmodernější vleky a lanovky, s jedinou permanentkou můžete dobývat pět úžasných oblastí zimních sportů!
Více na www.skiamade.com

2. Celoroční sníh

Nejmodernější zasněžovací zařízení zaručují ve většině lyžařských středisek dostatek sněhu ještě dlouho do jara, na Dachsteinu s jeho ledovcem navíc můžete lyžovat celoročně.

štýrsko
Autor: Steiermark tourismus

3. Adrenalin na sáňkách

Vyjeďte lanovkou (půjčovna sáněk je v její těsné blízkosti) na Hochwurzen, ve zdejší tradiční horské chatě si dejte k večeři skvělá žebírka se zelím a pečenými bramborami a pak už můžete svištět z kopce dolů. Přírodní sáňkařská dráha je dlouhá sedm kilometrů a jízda po ní je skutečný zážitek! Lanovka nahoru vás vyjde na 14 eur, děti zaplatí polovinu, půjčení sáněk vyjde na 6 eur.

4. Skvělé jídlo

štýrsko
Autor: Steiermark tourismus

Pokud vám něco můžu zaručit, pak to, že i v té nejobyčejnější horské chatě dostanete pochoutky, které se v Čechách podávají jen v dražších restauracích. Jídlo je zde obřad, ve Štýrsku navíc takřka nenajdete samoobslužné restaurace. Lyžaři si sem přišli přece odpočinout a v klidu se najíst, a ne klopýtat v přezkáčích s plnými tácy. I malý salát za tři eura nebo polévka vypadají i chutnají skvostně.

Tip: Pokud chcete zažít skutečný kulinářský zázrak, vydejte se do restaurace Holzhakerstube na Fastenbergu. Kuchař Peter Pichler je v oblasti Schladming proslulý a tříchodovou večeři zde můžete pořídit za 20 eur. Sympatický Peter navíc s hosty rád prohodí pár vět, výjimečně i popije tradiční štýrskou kořalku – snaps.

5. Wellness

štýrsko
Autor: Steiermark tourismus

Rakousko je rájem pro milovníky wellness a nejinak je tomu i ve Štýrsku. Centra ve stylu římských lázní, bazény s termální vodou, vířivky, sauny a relaxační zóny najdete v hotelích, ale i samostatně. Doporučuji wellness v rodinném hotelu Pichlmayrgut. www.pichlmayrgut.at

6. Ledový palác na Dachsteinu

Ledové paláce známe většinou jen z pohádek a filmů. Jejich třpytivá čistota a klid přitahují jak děti, tak dospělé. Proto neváhejte a vyzkoušejte! Dospělí zaplatí 7,5 eura, děti 4,5 eura.

7. Atrakce pro děti

Sjezdovky se zvířátky, s vytvarovanými vlnovkami a tobogany, skokánky, kouzelný koberec, který je dopraví na kopec… Pokud vaše dítě mělo k lyžování odpor, tady si k němu vztah určitě najde!

štýrsko
Autor: Steiermark tourismus

8. Krásná příroda a skvělé služby

K tomu není co dodat, to se prostě musí vyzkoušet!

Informace:
www.steirmark.com
www.skiamade.com

Autor: mon
Video se připravuje ...