Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Meteorologové: Po zimě bude zima!

Autor: Monika Rubešková - 
2. března 2010
21:10

Už se nemůžete dočkat, až po dlouhé studené zimě přijde konečně teplo? Tak na to letos úplně zapomeňte! Po krutém lednu i únoru totiž přijde chladné a deštivé jaro, a bude dokonce téměř o polovinu méně stupňů, než jsme v tomto období zvyklí!

To je rána! Nejméně do 10. března bude ještě sněžit a mrznout. Jedinou výhodou je, že nepřijdou povodně. Řeky, které včera hrozily prvním či druhým povodňovým stupněm, se na bezmála 40 místech republiky zase vrátí do svých koryt. „V první polovině března jsme zvyklí už na 10 až 12 stupňů, letos to bude maximálně sedm stupňů,“ potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu.

A lepší to nebude podle dlouhodobé jarní předpovědi ani v dubnu či květnu! To už sice sněžit nebude, ale bez deštníků to venku snad ani nepůjde. „Duben bude opravdu klasicky aprílový, hodně deštivý,“ potvrdila Honsová a dodala: „V květnu zase už míváme i tropické teploty nad 30 stupňů, to letos vůbec nehrozí a velmi málo bude i letních dnů. To jsou ty, při kterých stoupne teplota nad 25 stupňů. V květnu už jich míváme tak třináct, letos to bude minimum.“

Jak je možné, že letos je pořád taková zima? „Může za to velká oblačnost, která se drží nad Velkou Británii. Kvůli ní k nám neproudí teplý vzduch od oceánu, ale studený od Sibiře,“ vysvětlila Honsová. Jediné, co nás může hřát, je, že v tom nejsme sami. Třeba i Chorvatsko, kde se běžně pomalu připravují na letní sezonu, momentálně hlásí mrazy až k minus pěti stupňům a sníh!

znojmacka ( 3. března 2010 08:22 )

Plesk je v tom asi tentokrát nevinně a meteorologům jeden z jejich tipů určitě vyjde a o to jde.. takový matení nepřítele, to je nejlepší taktika v boji

fred111 ( 3. března 2010 08:19 )

To jsou mi věci. Kdo tady v Plesku zdůrazňoval,že po zimě přijdou tropické dny, že se máme těšit na velice horké léto??? Tak co to tady plácáte za kr@aviny. Jeden měsíc melete,že bude léto horké, druhý měsíc melete, že zase studené, Tak děláte si asi srandu,že??? Nebo už nevíte co píšete???? Co si má potom o tom člověk myslet? NO JO PLESK!!!

znojmacka ( 3. března 2010 08:18 )

nebyla to ta, která byla nedávno v pořadu Krause? S tím úžasným pamatovákem? Jak žije počasím i na úkor manž. života? ..ale pobavila..

znojmacka ( 3. března 2010 08:15 )

říkala, asi měla cibule málo šlupek.. akorát, že byla z dovozu (kupoval manžel)

znojmacka ( 3. března 2010 08:09 )

taky jsem v klidu, když počasí umí opravdu předpovědět snad max. na 1 den dopředu. Když jim to vyjde na týden, tak jsou div ne ovace a sláva, ale když jsou úplně mimo- tak to víte, to se nedá takhle dopředu říct Ale je zajímavý, že když jim tenhle týden tak nějak vyšel, už zase začnou machrovat na duben, květen a dokonce si troufnou i na léto ...To už spíš je na "důvěryhodnější" pořad "Volejte věštci"- (jestli to ještě funguje)

Zobrazit celou diskusi