„Neumím si to ochrnutí vysvětlit, asi se to po tak závažných operacích stává. Jsme z toho nešťastní,“ řekla včera Blesku Eva Ondříčková, manželka slavného kameramana, který stále leží na kardiochirurgii ve FN Motol.

Ondříček se momentálně může pohybovat pouze s pomocí chodítka, ale jen velmi omezeně. „Na kardiochirurgii s tím nic nezmůžou, navíc jim tam manžel už zabírá místo,“ posteskla si Ondříčková a vzala celou věc do svých rukou. „Manžela musím rozchodit,“ rozhodla se.

V rehabilitačním ústavu Malvazinky mohou kameramana přijmout až v polovině března, a tak se Ondříčková pokouší, jestli by manžel nemohl do té doby být v rehabilitačním centru motolské nemocnice. „Měli jsme přislíbeno, že se o muže postará fyzioterapeut Pavel Kolář, jenže odletěl do Vancouveru,“ vysvětlila Ondříčková.

Fakt, že její muž přestal po operaci chodit, jí prý neumí lékaři vysvětlit. „Ptala jsem se, ale marně. Jenom věřím, že to takhle nezůstane. Vždyť on si do té nemocnice na tu operaci srdce došel po svých a odjede na vozíku,“ zoufá si kameramanova manželka.

Miroslav Ondříček podstoupil náročnou akutní operaci roztržené srdeční aorty před 7 týdny na kardiochirurgické klinice FN Motol v Praze.

Fotogalerie
4 fotografie