Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Maturitní ples skončil pokusem o znásilnění

Mladící chodí do místního gymnázia i se sestrou oběti.
Mladící chodí do místního gymnázia i se sestrou oběti.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada - 
26. února 2010
19:35

Velké Meziříčí je zděšeno, o ničem jiném se tady nemluví. Jak by také ne. Maturitní ples místního gymnázia totiž poznamenal zvláště odpuzující skutek. Trojice studentů (16) prvních ročníků se při maturitním plese pokusila znásilnit školačku (15)!

Hrůzný zážitek, který ji bude zřejmě provázet celý život, si z návštěvy svého prvního plesu odnese do života žákyně základní školy. Na ples se vypravila se svou starší sestrou, která je studentkou gymnázia. Okolo půlnoci se dívka dostala do spárů patrně alkoholem notně posilněné trojice studentů prvého ročníku.

„Údajně ji vyvlekli ze sálu ven. Podle mne to ale není možné, musela s nimi jít sama. Jakéhokoliv násilí by si zcela určitě všimla pořadatelská služba,“ řekl Blesku ředitel gymnázia Aleš Trojánek. Ten je z chování svých studentů zdrcen. „Takhle mladí, bez doprovodu rodičů, neměli na plese vůbec co pohledávat, stejně jako ta dívka,“ dodává ředitel.

Školačku se studenti pokusili znásilnit přímo na tomto místě, u památníku v centru města. Školačku se studenti pokusili znásilnit přímo na tomto místě, u památníku v centru města. | Jiří Čada

Když se mladíci s dívkou dostali ven, tak ji prý dva přímo na náměstí před budovou, kde se konal ples, násilím drželi a třetí ji začal nevybíravým způsobem osahávat. „Celý případ vyšetřujeme jako pokus o znásilnění,“ řekl Blesku stručně jeden z policistů.

Mužům zákona otřesný případ oznámila matka přepadené školačky. „Já bych ty mladý spratky okamžitě ze školy vyhodila,“ nechala se včera slyšet spolu s dalšími kamarádkami jedna ze studentek třetího ročníku místního gymnázia.

Ředitel školy nyní čeká, jak případ uzavřou policisté.

gogo ( 27. února 2010 21:13 )

Tady nejde o shovívavost. Pokud si informaci pozorně přečtete, tak se o žádný pokus o znásilnění nejednalo. prostě bombastická informace za každou cenu... A že jsme v morálním marasmu na tom samozřejmě trvám. Ale ten není v žádném případě způsoben těmito studenty....

roval ( 27. února 2010 20:48 )

Divím se, že zrovna vy to shledáváte v pořádku a celou situaci bagatelizujete. Vy který pranýřujete politiky, zbohatlíky, mluvíte o morálně zdevastované společnosti, najednou taková shovívavost?

gevi ( 27. února 2010 20:44 )

Žákyně základní školy na plese, opilí šestnáctiletí frackové. A to si myslím, že v Medřiči se skoro všichni znají, takže i pořadatelé patrně věděli, že to není v pořádku. Ale ať je to jakkoli, docházet k takovým "omylům a nedopatřením" by nemělo.

anka ( 27. února 2010 01:31 )

16 leti napiti na skolnim plese? Kdo prodava alkohol na skolnim plese? 15 leta bez doprovdu rodicu na plese?

evita2 ( 26. února 2010 23:25 )

Co mají být šestnáctiletí kluci na šrot z alkoholu!? Zvláště pokud se jedná o školní ples. Není náhodou povolen až od osmnácti? Nechala bych prošetřit, kdo jim naléval alkohol a toho dotyčného bych potrestala také. Teď bude vedení školy projevovat falešné zděšení, když mají máslo na hlavě také oni. Měli si to ohlídat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání