Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britská školačka (†17): Drahý heroine, končím s tebou!

Heroin byl silnější než ona
 (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: INT, vk - 
27. února 2010
05:00

Napsala dopis, kde dává sbohem drogám. „Drahý heroine, můžu tě kdykoliv porazit,“ doufala britská školačka Hannah Meredith (†17). Dopis adresovala právě droze, se kterou se chtěla jednou provždy vyrovnat.

„Já tě budu mít pod kontrolou, ne ty mě,“ přála si Hannah. Bohužel se jí však heroin stal osudným. Tři týdny poté se předávkovala.

Na drogách se stala Hannah závislou, když jí bylo 15. Téměř tři roky se snažila heroin porazit, nazývala ho ďáblem, který ji postupně připravil o to nejcennější. „Už nikdy se tě nechci dotknout. Zničil jsi mi život, ukradl mi rodinu... Ano, milovala jsem tě, ale teď je čas dát ti sbohem,“ stojí v úvodu dopisu. „Jsi ta nejhorší věc, která mě potkala. Kvůli tobě se stydím sama za sebe,“ pokračuje ve své zpovědi dívka.

Rodina se jí snažila pomoci, ona ji ale mezitím tajně okrádala o peníze, aby měla na dávku. „Měla jsem ráda pocit, když jsem byla s tebou, ale nestojíš za to! Mám celý život před sebou, chci studovat, najít si práci... Jsi vrah, zabil jsi už tolik lidí! Mám štěstí, že jsem neskončila v truhle na hřbitově. Sbohem, heroine. Už nikdy víc. Rodina je pro mě důležitější,“ snila o budoucnosti bez drog Hannah.

Krátce před svými 18. narozeninami se však předávkovala. Zabil ji heroin v kombinaci s léky. Nyní rodiče Hannah dopis zveřejnili. Doufají, že by mohl inspirovat další mladistvé, kteří bojují s drogami.

Rodiče už založili nadaci se jménem své dcery. Jejím cílem je pomáhat nejen závislým, ale i jejich příbuzným, kteří neví, na koho se obrátit.

beda888 ( 2. března 2010 16:26 )

máš pravdu. Feťákovi NIKDY nevěřte. Za jednu dávku by vám dal vlastní ledvinu, kdyby si ji uměl vyndat. Bohužel to je i naší výchovou, dobou, společností a negativní dobou, která se nyní na nás všech podepisuje. Nemoci, nezaměstnanost apod. to je frustrující. V počtu sebevražd jsme na 1. místě v Evropě, a jako jediní jsme před 2 lety měli více sebevrahů než mrtvých na silnici. Tak hovoří statistika.A to na silnicích je smrtelná nehoda každých 8 hodin.

sova13 ( 27. února 2010 22:02 )

no tím bys jí fakt pomoh ty inteligente

zirafa ( 27. února 2010 17:40 )

....smutné....

anelam ( 27. února 2010 17:14 )

Jak to rodiče zjistí,tak zmlátit až se pose....zavřít,vzít si volno a hlídat a hlídat a nepolevit!!!!!

panalev ( 27. února 2010 15:13 )

Nezačínat.

Zobrazit celou diskusi