Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Takhle v Praze látají díry: Asfalt lijí přímo na odpadky a sníh

Autor: puk - 
26. února 2010
05:00

No, takhle se to dělá v Praze… Škody na silnicích a cestách po zimě už vystoupaly na 120 milionů, a některé firmy látají díry tímhle způsobem?!

Čtenáři Blesku se podařilo vyfotografovat, jak dělníci v pražské Humpolecké ulici nalévají asfalt na naprosto nepřipravený povrch. Přímo na zbytky sněhu, soli a na vajgly. A pak to má něco vydržet!

Dělníci, kteří před několika dny lili asfalt do obrovské díry v Humpolecké ulici, nejspíš moc nepřemýšleli. Klidně totiž nechali na povrchu kaluže vody, neroztátý sníh, různé papírky a nedopalky.

Pokud by však voda ve spárách zmrzla, novou pokrývku by opětovně roztrhala. Což by znamenalo nejen zbytečnou práci, ale také vyhozené peníze a nutnost další opravy!

Proč ale firma postupovala jako v Kocourkově? A kdo vůbec takovou fušařinu prováděl? Většinu oprav řeší Technická správa komunikací (TSK), tato oprava jde však mimo ni.

„TSK žádnou opravu komunikace v Humpolecké ulici neprováděla. Proto nemohu postup firmy nijak komentovat.

Jedná se o zásah některého ze správců poduličních sítí, zřejmě po havárii vody,“ řekl Blesku mluvčí TSK Tomáš Mrázek. Vyjádření firmy, která práci dělala, se Blesku nepodařilo získat.

ylatouf ( 3. března 2010 13:42 )

silničáři silnice v Česku vynalezl už v šesnáctém století ruský vědec Vladimír Vladimírovič Silnicov a dodnes se používá.Soudruzi šéfové firem co takhle opravují silnice to převzali od ruských soudruhů když tam byli jako svazáci na chlastačce.U nás na západě to vylepšili tak,že z jedoucího auta asfaltovou směs jeden hází na silnici a dva do toho bouchnou lopatou. Za1 hodinu takto opraví 3km silnice.To je rekord, světový. Zase jsme v něčem nejlepší.

e.44 ( 27. února 2010 19:54 )

9030 hoď se doklidu.Já jsem ženská a když jsem viděla, jak u nás na podzim na nové silnici pokládají poslední vrstvu asfaltu na vrstvu spadaného listí, tak mě hned napadlo, že je to blbost a šlendrián a že to nejpozději do roka budou muset nákladně opravovat.No a krajnice se už začaly drolit . Tak jsem se asi nespletla.

9030 ( 26. února 2010 15:26 )

Kde by se vzaly zlatý čeký ručičky, ty si jdou rači na pracák pro podporu než by makaly a zlatý ukrajinský ručičky přeci nejsou.

9030 ( 26. února 2010 15:23 )

V podstatě máte pravdu, ovšem ta vaše hláška o tom, že i ženská by to udělala líp celej váš názor devalvuje. Vy musíte být hrozný vypatlanec.

gogo ( 26. února 2010 10:45 )

Protože ten "odpovědný" se s nimi o ten pofidérní zisk dělí !

Zobrazit celou diskusi