Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Žena po operaci žaludku: Lidi mi závidí, ale vždyť já umírám!

Video se připravuje ...
Autor: Helena Lacinová, Iva Dvořáková, val - 
25. února 2010
05:10

Velmi zlí dokáží být někteří lidé. Pocítila to i Pavla Špadrnová (38) z Bíliny. Žena, která po špatně provedené bandáži žaludku zhubla ze 126 kilogramů na sotva 44 kilogramů, umírá. Bojuje o poslední měsíce, možná týdny života.

Beznaděj ve tváři. Copak nedokáže Pavlu Špadrnovou vyléčit žádný lékař? Opravdu musí umřít? Nikdo neumí napravit pochybení, při němž jí špatně zabandážovali žaludek? Beznaděj ve tváři. Copak nedokáže Pavlu Špadrnovou vyléčit žádný lékař? Opravdu musí umřít? Nikdo neumí napravit pochybení, při němž jí špatně zabandážovali žaludek? | Helena Lacinová
Špadrnová v pátek ve 14 hodin na chatu - ptejte se zde!

V poslední naději se obrátila na Blesk, zda by se nenašel někdo, kdo by matku dvou dětí (12 a 17) zachránil. Od mnohých čtenářů se jí dostává podpory, ale od některých neobyčejné zášti. „Umírám, a lidi mi závidí,“ pláče Špadrnová.

„Byli jsme s manželem v trafice pro Blesk, a když jsme vycházeli, pokřikovali na mě lidi: Kolik jsi za to dostala, co? Že prý jsem svůj příběh prodala, a to není pravda,“ plakala včera a nebyla k utišení.

Verdikt lékařů je krutý

Že říká pravdu, Blesk může potvrdit. O zveřejnění požádala, protože chce žít, a ne kvůli penězům. Většina čtenářů Blesku ji však podporuje a posílá jí slova útěchy. Ale bohužel, verdikt lékařů je krutý. Ti pacientce valné naděje nedávají. Zřejmě se jim ji nepodaří zachránit, a to ji zřejmě ještě čeká amputace nohou a umělá výživa.

Pavla Špadrnová také loni podala žalobu na lékaře, který jí špatně odoperoval žaludek, a žádá odškodné pět milionů korun. To považuje za oprávněné vzhledem k tomu, jak dopadla, a myslí při tom na zajištění svých dětí. Na operatéra si stěžovala i u České lékařské komory, ale neuspěla. Prý proto, že už je případ promlčený.

Utrpení Pavly Špadrnové

Zhubla ze 126 na 44 kg. Kolabuje, je dehydrovaná, trpí bolestmi a křečemi, zvrací krev, podlamují se jí nohy, vykloubila si kolena, trpí osteoporózou, zbortil se jí bederní obratel. Žaludek nesnese víc než půl hrnku tekutin denně! Žádná další operace není podle lékařů při tak malé hmotnosti možná. Neudrží v sobě ani tablety, proto si píchá morfin.

Jak pracuje zabandážovaný žaludek

Při laparoskopické operaci se kolem horní části žaludku umístí silikonový pásek s měkkým balonem. Žaludek je rozdělen na dvě části a má tvar přesýpacích hodin. Během jídla potrava brzy vyplní malou horní část žaludeční kapsy a pomalu prochází do spodní části. K naplnění horní kapsy je zapotřebí jen malé množství jídla a pacient se cítí nasycen. Zaškrcení žaludku se podle potřeby průběžně upravuje manžetou.

Jak pracuje zabandážovaný žaludek Jak pracuje zabandážovaný žaludek | Infografika Blesk

Cesta trávicím traktem:

1. Potrava procházející jícnem naplňuje horní kapsu

2. Potrava pomalu putuje úzkým kanálkem do zbytku žaludku,

gogo ( 3. března 2010 08:05 )

Blbce z nás dělá ona i redaktoři ....

gogo ( 3. března 2010 08:04 )

Zastavte to již proboha...

vinnetouvi ( 27. února 2010 14:02 )

Ještě lže, že jí doktor doslova řekl, že takhle tlustou sv.ini nebude operovat (mimochodem měl zcela pravdu). Že se to odpudivé zombie nestydí dělat ostudu svým dětem, které ji už za to medializování a žebrání nenávidí a budou si z nich dělat šprťouchlata vrstevníci kivůli jeí hamižnosti a sociální de.b.ilitě

balin ( 27. února 2010 01:06 )

píšete o zdravotných problémoch Vašich detí. Som patológ a vzorky s takouto diagnózou vidím denne. A tiež vidím, ako krásne regeneruje črevná sliznica pri správnej diete, nie je to jednoduché, ale je to na Vás. Dnes je naozaj veľký výber bezlepkových zmesí, aj receptov na pečenie a varenie.

panikekulova ( 26. února 2010 18:43 )

Tak to dáma kecá kraviny je vidět že jí jde opravdu jenom o prachy sama jsem zdravotně postižený a NIKDY PO MNĚ ŽÁDNÝ DOKTOR NECHTĚL PENÍZE !!!!!!!!!Paní těžká narkomanka tak hledá kde se kdo nachytá to je u narkomanů a alkoholiků běžné...bohužel

Zobrazit celou diskusi