Diváci se jeho kousky bavili již ve čtyřech dílech Smrtonosné pasti a příští rok se dočkají pětky. Prohlásil to představitel hlavního hrdiny, hollywoodský velikán Bruce Willis (54).

Od natočení prvního dílu jedné z nejznámějších akčních ság uplynulo již 12 let. Za tu dobu stihl policista John McClane vyčistit celý mrakodrap od teroristů, katapultovat se z explodujícího letadla a vyhrát nad pilotem stíhačky.

Fotogalerie
7 fotografií

Bruce Willis mezitím přišel o vlasy a přibyly mu vrásky, ale ze svého mužného kouzla a talentu pro ztřeštěné akční hrdiny nic neztratil. Stihl se také mezi třetím a čtvrtým dílem rozvést s herečkou Demi Moore (47), se kterou má tři dcery. Znovu se oženil až loni.

O tom, že chce natáčet pátý díl Smrtonosné pasti, se Willis rozhovořil na premiéře svého nového filmu Poldové. Snímek by se měl podle něj odehrávat po celém světě. „Rád bych, aby se k režii vrátil Len Wiseman,“ prohlásil herec. Právě on režíroval čtvrtý díl série. A v něm dokázal Willis, že i přes svůj věk stále nepatří do starého železa a že na role akčních hrdinů stále má.

Tak šel čas s Johnem McClanem

1988 Smrtonosná past

Policista McClane jede do New Yorku za svou ženou. Její vánoční večírek ale překazí teroristé a je právě na bosém McClanovi, aby ve špinavém nátělníku zachránil celý mrakodrap před vězniteli.

1990 Smrtonosná past 2

McClane má stále štěstí na teroristy. Když čeká na letišti na svou ženu, tak se s nimi opět zaplete. Ani teroristi, ani bomby v letadlech a ani hustá sněhová vánice ale hláškujícího policistu nezastaví.

1995 Smrtonosná past 3

Bratr teroristy Grubera, kterého McClane sprovodil ze světa v prvním díle, jde sympatickému policistovi po krku. Tento díl vynikal honičkami s auty a Willisovi tam dělal parťáka Samuel L. Jackson.

2007 Smrtonosná past 4

Willis se ve čtvrtém díle ke své nejznámější roli vrátil po 12 letech. Protivníky se mu stali opět teroristi, kteří chtěli ovládnout svět s pomocí počítačových technologií, a navíc mu unesli dceru.