Zatímco část pejskařů se psím oblečkům vysmívá a označuje je za 'uhozený' výmysl, nedůstojný pořádného psa, mnoho lidí nedá na oblečky pro pejsky dopustit. Pochvalují si, jak je jejich pejskovi v oblečku krásně teplo a navíc budí zaslouženou pozornost kolemjdoucích.

Někteří pejskaři mají oblečků pro svého miláčka dokonce hned několik a střídají je podle počasí, příležitosti, nebo nálady. To je i případ vítězky naší ankety, roční fenky Elišky. "Bundy má Eliška tři, zimní na hory, pláštěnku do deště a teplákovku na podzimní procházky," popisuje majitel Tomáš Kameník z Prahy.

Fotogalerie
8 fotografií

NejPes 2010

Pejskaři pozor: Už 4. března začíná druhý ročník úspěšné čtenářské soutěže NejPes! Soutěžit se bude v devíti kategoriích, rozdělených do tří kol.

Na přání čtenářů jsme pro letošní ročník přichystali několik novinek, včetně desáté, bonusové kategorie Nejkrásnější pes z útulku.

"Eliška je roční fenka Jack Russell teriera, pravým jménem Xantypa Bohemia Platina. Eliška nezapře  původ plemene z Velké Británie, kde bylo používáno  pro lov v liščí noře. Je sebevědomá, chytrá, přátelská, energie ji nikdy nechybí," pokračuje pan Kameník.

"Spí v pelíšku, který má na chodbě. Žrádlo suché granule, občas psí konzerva, paštička, nebo maso. Od sousedů láká piškoty, kterých nemá nikdy dost. Hraček je plný byt, nejlépe vše co píská a dá se kousat. Balonky všech velikostí a aportuje donekonečna. Venku nejraději běhá za tenisákem nebo létajícím talířem," dodává Eliščin majitel.

Tomáš Kameník a Eliška od nás za vítězství získávají dvacet DVD z edice Blesku a samotná psí modelka dostane krásnou hračku. S oběma se těšíme na viděnou i v soutěži NejPes 2010 a připomínáme, že začátek prvního kola je již 4. března.