Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Takhle podvádí velká taxikářská rodina

Autor: Barbora Šancová, Veronika Pukačová - 
23. února 2010
05:01

To je prostě marný boj! Taxikář, který při testu minulý týden okradl redaktorky Blesku, sice přišel o licenci, ale... O práci rozhodně ne! Taxikářská rodina se o něj totiž postarala!

Místo toho, aby ve svém vlastním autě odíral cestující až za 90 korun za kilometr, nahání turisty do vozů svým kolegům. A Blesk ho při tom načapal. A nejen to!

Přistihli jsme také ostatní drzé taxikáře, jak okrádají i samotné letiště! Našli si fintu, jak dlouho zůstat před halou a neplatit za parkování! Drzí taxikářští vydřiduši, kteří jezdí až za 99 korun za kilometr, našli způsob, jak si obstarat lukrativní parkování přímo před vchodem na letištní terminál číslo 2.

Plac slouží pouze pro vyložení nebo naložení turistů a zdarma je tedy patnáctiminutové stání. Za každou další hodinu platíte dvě stovky. I to však mají neoficiální drožkaři ošéfované.

Funguje tu totiž člověk–dispečer, který shromažďuje parkovací karty od ostatních taxikářů. V praxi to vypadá tak, že jeden člověk objede několikrát za hodinu letiště, najíždí před závoru a zase couvá zpět, a postupně tak vyjede u automatu hned několik parkovaček lístečkovému specialistovi.

Ten je pak různě mění s taxikáři nebo lidmi, kteří opravdu přijeli jen na pět minut. Tím si stále udržuje balík nových a nových karet a zásobuje jimi neoficiální taxikáře, kteří potřebují narychlo odjet s ulovenými turisty.

A co na to říká samotné letiště? „Naše parkoviště jsou vybavena kamerami. Pakliže taxikáři porušují tímto způsobem dopravní předpisy, natočené záběry s SPZ těchto aut předáváme automaticky policii, která poté věc začne prošetřovat.

V budoucnu plánujeme i úpravu parkovacího systému tak, aby k podobným excesům ze strany těchto taxikářů nedocházelo,“ řekla mluvčí Letiště Praha Michaela Lagronová.

Vypečený taxikář, který nedávno při testu Blesku obral redaktorky o více než tři stovky, už zase funguje! Přestože mu byl na místě zadržen průkaz potřebný k provozování taxislužby, čtenáři Blesku upozorňovali, že bez práce není.

Proto jsme se na letiště vypravili znovu a narazili opět na našeho předražujícího hrdinu! Tentokrát ale nejezdil a jen se žlutou cedulkou s obřím nápisem AAA Taxi na krku lákal turisty do aut kolegů.

Turisté se tak domnívají, že je do auta láká oficiální taxislužba letiště, o které se píše v průvodcích. Tak tomu ale není!

»Taxikářská rodina« se o něj tedy evidentně postarala. Každopádně v taxíku se snad až tři roky díky testu Blesku bude moci vozit jen jako klient.

tomasek.1967 ( 24. února 2010 12:23 )

betynka1 .. Ta jsi asi stejně chytrá jako ty zloději taxikáři , že jsi nepochopila mojí narážku a tak speciálně pro tebe .. redaktorky blesku vědí vše co potřebovat k napsání článku potřebují vědět a to díky zlodějskému taxikáři který je okradl .. nic jiného vědět nepotřebují . Na letišti nasedli do vozidla taxi , jednoho ze zlodějů a ten je okradl tak jako každého zákazníka a o tom napsali pěkný článek .. námět jim poskytl sám zloděj taxikář a pokud by tento taxikář neokradl tak o něm nikdo nepsal . Tak snad už to pochopíš i když se domnívám , že asi ne jelikož a moc bych za to nedal jsi jeden z nich .

akrapaz ( 24. února 2010 04:04 )

Moje sestra, žijící v Německu, se rozhodla ukázat Němcům matičkou stověžatou a tak letěli ve skupině 10 lidí do Prahy. Z Ruzyně si vzali 3 taxíky, jeli stejnou trasu, ale při placení chtěl každej taxikář jinou sumu. Tak moje sestra rázně zakročila, předraženou sumu museli taxikáři vrátit - vlastně ji ty prachy vhodili pod nohy, navíc doprovázené nadávkami o gestapácích atd. Další překvapení je pak čekalo v hospodě, kdy při vyrovnání účtu je chtěl číšník okrást - zřejmě jim připočítal i datum k účtence. Tak opět ostuda - prostě pro Němce to byl skutečně zážitek na celej život!

akrapaz ( 24. února 2010 03:56 )

něco podobnýho jsem chtěl napsat taky, ale ty jsi mne už předešel - někdy by to bylo opravdu tím lepším řešením, aby tihleti gangsteři už v budoucnosti druhým neškodili.

betynka1 ( 23. února 2010 23:47 )

Milý Tomášku, děkuji za upozornění o "odvážných" redaktorkách Blesku, o jejichž poctivosti nepochybuji, když očerňují člověka, o jehož práci ani o něm nic neví, zřejmě stejně jako Vy.

zdendan ( 23. února 2010 19:14 )

Taxikářská mafie podle všeho si platí jak úředníky na magistrátě, tak i policii.Jinak přeci není možné aby taxislužba tolik let nám dělala ostudu po celém světě, zkrátka je to bordel jako je u nás ve všem!!!!

Zobrazit celou diskusi