Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exstarosta Žabovřesk Kvapil: Narozeniny v base

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: op, bum - 
20. února 2010
20:22

Z korupce obviněný exstarosta brněnských Žabovřesk Aleš Kvapil oslavil ve středu v bohunické vazební věznici své šedesátiny.

Původně si ale oslavenec sezval na pátek všechny přátele a známé do luxusní restaurace La Bouchée. Kvapilovi příbuzní se teď hádají o zálohu, kterou za opulentní mejdan zaplatili.

Kvůli oslavě jeho šedesátin měl mít podnik s kapacitou 80 míst pro veřejnost úplně zavřeno. „Vyžádal si to předpokládaný rozsah této akce,“ uvedla mluvčí La Bouchée Lucie Frgalová.

Hosté se mohli těšit na několikachodové menu. Restaurace na akci přijala zálohu ve výši 10 tisíc korun. „To bylo několikanásobně méně, než kolik měla činit předpokládaná útrata,“ doplnila Lucie Frgalová.

Kvapilovi rodinní příslušníci akci zrušili doslova na poslední chvíli. A manželka Aleše Kvapila Helena požaduje, aby jí restaurace v plné výši vrátila uhrazenou zálohu.

„Objednané menu předpokládalo zajištění příslušného množství surovin, do poslední chvíle jsme odmítali všechny ostatní žádosti o rezervace,“ řekla Blesku Lucie Frgalová s tím, že záloha zdaleka nepokryje výpadek v předpokládané tržbě.

„Přesto jsme paní Kvapilové nabídli, že na její zálohu budeme pohlížet jako na kredit, který u nás může postupně vyčerpat,“ dodala mluvčí La Bouchée. Na tuto vstřícnou nabídku ale Kvapilova manželka nereagovala.

Na její finanční situaci by ale desetitisícová záloha neměla mít zásadnější vliv. V Minské ulici 32 má od městské části, v níž byl její manžel donedávna starostou, pronajatou prodejnu.

„Do konce loňského března od ní městská část požadovala za každý metr 4182 korun. Zásluhou jejího muže se ta částka ze dne na den snížila na 1700 korun,“ uvedl žabovřeský zastupitel, který si nepřál zveřejnit své jméno. Kvapilová tak na pronájmu ročně ušetří něco přes 117 tisíc korun.

Co pro Kvapila chystali
a ve vazbě určitě nedostal
:

Studený předkrm:
Hovězí carpaccio ochucené čerstvou rukolou, sypané hoblinkami sýru Gran Moravia    148 Kč

Teplý předkrm:
Foie Gras restované s hruškou a vlašskými ořechy, podávané na opékané bagetce    185 Kč

Polévka:
Krémová polévka z pečené žluté papriky, zjemněná créme fraiche a doplněná kousky restované hrušky    52 Kč

Hlavní chod:
Biftek připravený z pravé svíčkové, ochucený vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem    299 Kč

Desert:
Francouzské palačinky s ořechy a likérem Gran Marnier    69 Kč


A co se obvykle v pátek
podává ve vazební věznici:

UHO (univerzální hnědá omáčka) s rýží podávaná na umělohmotném talíři přes okénko v katru a hrnek horké vody


<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:21.0cm 842.0pt; margin:70.9pt 172.65pt 70.9pt 127.6pt; mso-header-margin:35.45pt; mso-footer-margin:35.45pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Z korupce obviněný exstarosta brněnských Žabovřesk Aleš Kvapil oslavil ve středu v bohunické vazební věznici své šedesátiny. Původně si ale oslavenec sezval na pátek všechny přátele a známé do luxusní restaurace La Bouchée. Kvapilovi příbuzní se teď hádají o zálohu, kterou za opulentní mejdan zaplatili.

Kvůli oslavě jeho šedesátin měl mít podnik s kapacitou 80 míst pro veřejnost úplně zavřeno. „Vyžádal si to předpokládaný rozsah této akce,“ uvedla mluvčí La Bouchée Lucie Frgalová. Hosté se mohli těšit na několikachodové menu. Restaurace na akci přijala zálohu ve výši 10 tisíc korun. „To bylo několikanásobně méně, než kolik měla činit předpokládaná útrata,“ doplnila Lucie Frgalová.

Kvapilovi rodinní příslušníci akci zrušili doslova na poslední chvíli. A manželka Aleše Kvapila Helena požaduje, aby jí restaurace v plné výši vrátila uhrazenou zálohu. „Objednané menu předpokládalo zajištění příslušného množství surovin, do poslední chvíle jsme odmítali všechny ostatní žádosti o rezervace,“ řekla Blesku Lucie Frgalová s tím, že záloha zdaleka nepokryje výpadek v předpokládané tržbě. „Přesto jsme paní Kvapilové nabídli, že na její zálohu budeme pohlížet jako na kredit, který u nás může postupně vyčerpat,“ dodala mluvčí La Bouchée. Na tuto vstřícnou nabídku ale Kvapilova manželka nereagovala.

Na její finanční situaci by ale desetitisícová záloha neměla mít zásadnější vliv. V Minské ulici 32 má od městské části, v níž byl její manžel donedávna starostou, pronajatou prodejnu. „Do konce loňského března od ní městská část požadovala za každý metr 4182 korun. Zásluhou jejího muže se ta částka ze dne na den snížila na 1700 korun,“ uvedl žabovřeský zastupitel, který si nepřál zveřejnit své jméno. Kvapilová tak na pronájmu ročně ušetří něco přes 117 tisíc korun.

 

Co pro Kvapila chystali
a ve vazbě určitě nedostal:

Studený předkrm:

Hovězí carpaccio ochucené čerstvou rukolou, sypané hoblinkami sýru Gran Moravia 148 Kč

Teplý předkrm:

Foie Gras restované s hruškou a vlašskými ořechy, podávané na opékané bagetce 185 Kč

Polévka:

Krémová polévka z pečené žluté papriky, zjemněná créme fraiche a doplněná kousky restované hrušky 52 Kč

Hlavní chod:

Biftek připravený z pravé svíčkové, ochucený vločkovou solí a čerstvě mletým pepřem 299 Kč

Desert:

Francouzské palačinky s ořechy a likérem Gran Marnier 69 Kč

A co se obvykle v pátek
podává ve vazební věznici:

UHO (univerzální hnědá omáčka) s rýží podávaná na umělohmotném talíři přes okénko v katru

Hrnek horké vody

gogo ( 21. února 2010 09:32 )

Přesně tak...

gogo ( 21. února 2010 09:32 )

než bude vše zameteno pod koberec. Ledaže by okradl svého soukmenovce, své soudruhy z ODS. To by byla jiná káva ....

henryj ( 21. února 2010 09:06 )

Jako každá kauza ODS vyššššumí,je to jen hození oběti,před volbama,pak to bude postaru,jako vše co šlo okolo ODS,Ale mělo by se to změnit.Lidé nezapomínejte.

delavar ( 20. února 2010 22:49 )

Pracoval som vo väzenstve asi dvadsať rokov ako spojovací technik a pohyboval som sa aj medzi obvinenými na celách a často som videl prípravu a vydávanie stravy obvineným.Občas som si predstavil,ako by asi mne chutili tie srágory,uvarené muklami vo vývarovni ústavu pre výkon väzby.porcie okradnuté o suroviny pre kamarátov,pre seba a podobne.Musí to byť strašné,pre ľudí,ktorí už ,,nevedeli roupama co dělat,, ktorí si v civile žrali len samé laskominy a naraz takáto tažko definovateľná hmota aj z hladiska Mendelejovej tabuľky chemických prvkov-to je v podstate už poriadny trest,hoci by sa malo na človeka hľadieť ako na nevinného.No ako hovoril ten papoušek,čo stále používal hrubé nadávky a majiteľ ho dal do mrazničky a potom sa ho pýtal,či bude ešte nadávať prehlásil:Už nikdy!!! Sibír naučí!!! Sibír naučí!!! je smutné,keď sa človek z ,,verchušky,, dostane do väzby.raz som tam videl aj prokurátora,ktorý tam dostal svojích spoluväzňov.To bola životná skúsenosť-nenahraditeľná.Obvinenému Brňákovi želám aby si prešiel svojou ,,krížovou cestou,, a oslávil svoje ďalšie narodeniny poriadnou žranicou a na svoje väzenské zážitky spomínal len ako tí partizáni ale aby pobyz ,,tam,, mu bol výstrahou.A nie len jemu.

monsegur ( 20. února 2010 22:30 )

Stejně se mu nakonec "nic neprokáže", třebaže si o praktikách a kšeftech tohoto pána už dlouho cvrdlikají všichni brněnští vrabci.Jen co to vezme do ruky ten správný státní zástupce. Je přece z té správné strany, která v tom umí chodit .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa