Román podle snímku Avatar poodhalí více z minulosti hlavních postav. Informoval o tom server deníku The Guardian.

Režisér filmového 3D hitu Avatar James Cameron se rozhodl využít diváckého úspěchu snímku a sám se ujme jeho převedení do knižní podoby. Ta by přitom neměla být jen pouhým přepsáním příběhu, čtenáři se dozví mnohem více o minulosti jednotlivých postav a o životě na Pandoře.

Avatar
Autor: Bontonfilm

"Kniha půjde více do hloubky a bude se věnovat věcem, které jsme ve filmu neměli prostor pořádně rozvinout. Patří mezi ně třeba postava Sigourney Weaver a její učení na pandorské škole, Jakeův život na Zemi a to, jak se vlastně na Pandoru dostal, ale i život a smrt Jakeova bratra Tommyho," přiblížil stanici MTV producent filmu Jon Landau.

Hlavní lidští hrdinové příběhu: zleva herci Sam Worthington, a Sigourney Weaver, nad nimi Michelle Rodriguez a Joel Moore
Autor: profimedia.cz, Reuters, ČTK

Kniha, která by měla vyjít na konci letošního roku, je Cameronovým spisovatelským debutem. "Řekl jsem si, že když film vydělá, napíšu knihu," řekl deníku Wall Street Journal režisér.

Snímek Avatar představil mimozemskou rasu Na'vi
Autor: Bontonfilm, ČTK

Podle Landaua je pravděpodovné, že pokud Cameronova kniha bude mít úspěch, povolí dalším spisovatelům, aby děj svých příběhů umístili do Pandory.