Muž, který se do redakce Blesku ozval, má na sousedství s Izerem v pražských Kobylisích šílené vzpomínky. „Bylo to peklo. Panu Izerovi vadilo úplně všechno,“ svěřil se čtenář, kterého zaujal článek o tom, jak se Izer soudí se sousedkou z Polerad kvůli štěkotu psů.

„My jsme žádné zvíře doma neměli, a stejně nám nadával a psal výhrůžné dopisy,“ ujistil muž, který nyní provozuje v pražských Bohnicích fitness. Do bytu nad Izerem se nastěhoval s těhotnou manželkou.

Tehdy ještě netušil, že bývalá majitelka bytu utekla právě kvůli Izerovi. Dozvěděl se to postupně od dalších sousedů a šikanu brzy pocítil i na vlastní kůži. „Sousedovi vadilo, když malá začala chodit a přešla třeba obývák.

Hned nám mlátil do topení jako smyslů zbavený,“ líčí krušné chvíle soužití s bavičem, kterého pro jeho smysl pro humor uznávají tisíce diváků.Sousedé, kteří však mohli být Izerovi co nejblíž, si na žádnou veselou vzpomínku nepamatují.

„Napřed jsem ženě nevěřil, že ji Izer napadá a že na ni řve. Znal jsem ho z televize jako vtipálka. Pak jsem se přesvědčil, že je to opravdu nesnášenlivý člověk.

Vadilo mu, že pereme v sedm večer, tak jsem mu nabídl, ať sám vybere jiný čas, že se podřídíme. Jenže když jsme podle jeho přání prali v pět odpoledne, stejně mlátil do topení, do stropu a do zdí,“ upozornil Izerův bývalý soused z Prahy.

Sám Zdeněk Izer nevyužil šance se ke kauze jakkoli vyjádřit.