Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Požár výrobní haly: Škoda za 25 milionů

Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.
Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
16. února 2010
22:32

Požár výrobní haly ve Zdounkách na Kroměřížsku způsobil podle jejího majitele škodu zhruba 25 milionů korun. Jednalo se o továrnu na plasty.

Zasažen byl kompletně celý objekt, nikdo nebyl zraněn, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.Na místě bylo pět jednotek hasičů se sedmi cisternami i výškovou technikou.

"Halu o rozměrech zhruba 30 krát 50 metrů jsme hasili z několika stran. Z objektu šlehaly vysoké plameny. Hala je zcela vyhořelá, střecha je pryč. Zničené jsou výrobní stroje i samotné výrobky," popsal Mitáček.Hasičům se zhruba po hodině intenzivního hašení podařilo požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na okolní budovy a sklady. Další hodiny trvalo dohašování jednotlivých ohnisek požáru, uvedl mluvčí. Obrovský oblak dýmu s nebezpečnými zplodinami hoření, který byl vidět až ze zhruba deset kilometrů vzdálené Kroměříže, podle mluvčího vítr unášel mimo obydlené oblasti.

V době vzplanutí byli v budově tři zaměstnanci firmy a dalších šest z externí společnosti, kteří pracovali na střeše. Všichni stihli před extrémně rychle se šířícími plameny utéci. Příčinu vzplanutí objektu stanoví vyšetřovatelé hasičů i policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání