Nahrávky měly být podle Izera pořízeny z jeho obýváku a potřebují prý ještě nějaké úpravy. Miloslava Průšová ale tvrdí, že bavič k nim téměř denně bez okolků nakukuje s kamerou přes dvoumetrovou zeď, k níž si pořídil stupínky, aby dobře viděl.

Podle ní její psi štěkají, pouze když okolo pozemku někdo jde nebo když jsou nějak jinak drážděni. Třeba zrovna Izerovým pobytem na zdi. „Už se to všechno za těch pět let několikrát řešilo v přestupkových řízeních,“ brání se majitelka psů. „Přeměřoval se hluk, ale decibely nikdy nepřesáhly povolenou hranici.

Mně soukromě to všechno připadá jako šikana,“ dodala Miloslava Průšová s tím, že Izer neváhá za ní odpoledne zajet do práce s dotazem, co bude se psy dělat. Píše jí denně esemesky a všude o její rodině mluví jako o primitivech.

Miloslava Průšová přišla k soudu se synem Petrem. Byl jí oporou.
Autor: Jiří Hadač

Izer, který si dokáže dělat legraci snad úplně ze všeho, se prostě nedokáže přes psí ňafání přenést. „Moje žena kvůli štěkotu vstávala v úterý v 5 ráno. A to je nastydlá a potřebovala by se vyspat,“ svěřil Zdeněk otráveně svému právnímu zástupci.

Izerův advokát Miroslav Silovský šel k soudu s tím, že si jeho klient přeje, aby psi neštěkali nebo aby jejich štěkot nebyl slyšet. Hluk způsobený zvířaty prý budí ze spaní nejen Izera, ale i jeho manželku Olgu a hlavně dceru Laru (6). „Štěkají čtyřiadvacet hodin denně,“ tvrdí bavič. Jak to dokážou, když velmi často nejsou doma, protože je Průšová vozí po výstavách, je ve hvězdách.