Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Vrah Ďuričko chce svatbu ve vězení

Fotografie
Bohumír Ďuričko se opět dostal do centra pozornosti  (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
16. února 2010
14:49

Vrah Václava Kočky ml. Bohumír Ďuričko (56) se chce přímo ve valdické věznici oženit s přítelkyní Janou Jirsovou (27), která mu již v době, kdy byl ve vězení, porodila dceru.

Vězeňská služba ale svatbu neumožnila. Ďuričkovi byla doporučena jako alternativa tzv. svatbu v zastoupení. Pří ní by Ďurička před oltářem či na úřadě nahradil jím zplnomocněný člověk.

Stížnost Ďurička a Jirsové proti postupu Vězeňské služby odmítl koncem ledna Ústavní soud.

O uzavření manželství v objektu věznice požádali Ďuričko s Jirsovou loni v červenci. Ředitel věznice jim nevyhověl, na něco podobného prý nemají právní nárok.

Bohumír Ďuričko se opět dostal do centra pozornosti Bohumír Ďuričko se opět dostal do centra pozornosti | Foto Blesk - Jiří Černohorský

Kdo je Bohumír Ďuričko?

Hoteliér Ďuričko zastřelil v pražské restauraci Monarch Václava Kočku mladšího. Soudy mu za vraždu uložily trest 12,5 roku vězení.

Tragická událost se stala předloni 9. října po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a Kočka mladší se tehdy dostali do roztržky, při které Kočka mladší podle pravomocného verdiktu hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje. Ďuričko pak podle soudů vytáhl od pasu zbraň, namířil na svého protivníka a v úmyslu připravit ho o život na něho třikrát vystřelil.

alphi ( 15. března 2010 19:51 )

Několik informací pro toho diletanta, který psal ten článek. Ďuričkově přítelkyni Jirsové je 25 let (ne 27). Zjistí to každý pitomec na http://portal.justice.cz/ Dítě mu porodila bývalá přítelkyně Staňková, se kterou již nežije. Jsme svědkem konce novinařiny Doufám, že ten článek to žurnalistické "Eso" opraví.

kofila ( 17. února 2010 08:54 )

Kakamilku proč sem pleteš bývalou Paroubkovou??? Je to sice starší paní, ale určtě inteligentní a myslím, že jí tu zbytečně urážíš. Každý nějak vypadá, než se začneš do někoho navážet, podívej se do zrcadla.

chichicha ( 17. února 2010 00:45 )

nevěsta prej bude mít závoj z kočičích vocásků.

kakamilek ( 16. února 2010 16:21 )

Ti čeští vězni si žijí jako v bavlnce.Jsi vrah,trp!Já bych ti dal sedmadvacítku.Za trest bys měl pojmout za manželku odkopnutou stařenu kamarádovu -Zuzanu Paroubkovou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání