Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Guru zotročoval a znásilňoval 21 žen a 38 dětí

Goela Racona bude soudit telavivský soud za znásilňování a zotročování žen a dětí
Goela Racona bude soudit telavivský soud za znásilňování a zotročování žen a dětí  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, šim - 
14. února 2010
17:13

Zotročování, znásilňování a podvody. Nejen z těchto obvinění se bude zpovídat Izraelec Goel Racon (60). Měl 21 žen a 38 dětí.

"Byl obžalován ze zotročování... Ženy a děti kontroloval, aby plnily jeho osobní, sexuální a ekonomické potřeby," uvedla Dalia Avramová ze státního zastupitelství v Tel Avivu.

Guru s dlouhými bílými vlasy a bílým vousem vzbudil ve své velké rodině dojem, že je všemohoucí a obdařený schopností léčit i ničit. Ostatní rodinné příslušníky si prý naprosto podřídil, a to svým "magickým vlivem" i drsnými pravidly chování a peněžitými tresty. Podle obžaloby držel 21 žen a 38 potomků v různých bytech v okolí Tel Avivu. Je podezřelý z toho, že měl děti i s některými ze svých dcer.

Racon bral od žen peníze. Většinu svých manželek přinutil k tomu, aby si nechaly na tělo vytetovat jeho jméno. Bránil jim v kontaktu s příbuznými a s okolím. Děti mu musely líbat nohy, když přišel domů.

Racona zatkla policie před měsícem. Žalobci ho viní i ze sexuálního zneužívání mladistvých. Muž tvrdí, že je nevinný a že s ním všechny ženy žily dobrovolně. O jeho nevině je přesvědčen i jeden z jeho synů. "Doma vždy panovalo štěstí a mnoho lásky," řekl před pár dny pětatřicetiletý Jigal Racon. Některé z jeho žen ho považovaly za mesiáše. "Zatím nebyl odhalen. V ten den, kdy se to rozhodne udělat sám, se zachvěje zem," řekla jedna z manželek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi