Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nastražené figuríny zastavily dopravu v Brně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
14. února 2010
14:29

Kvůli dvěma figurínám připomínajícím robota s nástražným výbušným systémem se v sobotu večer na zhruba tři hodiny zastavila železniční a silniční doprava poblíž centra Brna mezi ulicemi Tržní a Charbulov

Figuríny prozkoumali pyrotechnici, podezření, že by mohly způsobit výbuch, se ale nepotvrdilo. Po lidech, kteří figuríny do prostoru umístili, policie pátrá. ČTK to řekla mluvčí brněnské policie Julie Zelená s tím, že se ale zřejmě nejedná o trestný čin. Pachatel tak nebude potrestán.

Hlášení o podezřelých figurínách dostala policie před 20:00. Hlídka pak pod železničním mostem nalezla figurínu připomínající robota, která měla na těle číselník. Z něj vedly dráty do těla figuríny.

Zařízení připomínalo výbušný systém. Na místo proto dorazili pyrotechnici, hasiči a psovod. Poté policisté asi 50 metrů od místa první nálezu našli ještě jednu figurínu.

"Nakonec se ukázalo, že nebezpečí nehrozí, že v nich nic nebezpečného není," podotkla Zelená. Kvůli figurínám policie nechala odklonit železniční a silniční dopravu. Obnovena byla asi kolem 22:45.

smrk ( 14. února 2010 16:38 )

Až se vyblbneš, přijď mě ty d.e.b.i.l.e. políbit p.r.d.e.l. ........

Zobrazit celou diskusi