A jediný Car přežil, v mrazech, bez žrádla i vody! Když ho policisté zachránili, byl kost a kůže. A teď? To nejhorší už má za sebou.

Cara dělily od smrti pouhé hodiny. Když ho na opuštěném statku před třemi týdny našli policisté, umíral hlady, žízní, zimou a vyčerpáním. Do kondice ho teď vracejí ošetřovatelé v útulku Psí domov v Řepnici. Ještě je hubený, ale to nejhorší už má zřejmě za sebou.

Veterinář Marek Káninský z Třebenic, který jej první ošetřil, přiznal, že tak podvyživené zvíře za celou svou praxi neviděl. „Když ho přivezli, neměl na sobě vůbec žádné svalstvo. Neudržel se na nohou.

Teď je sice ještě hubený, už ale běhá a tváří se veseleji. „Za pár dní nikdo nepozná, jakým peklem prošel,“ řekla Miluše Maskulanisová.
Autor: Jana Ulrichová

Dávali jsme mu jídlo po malých dávkách každé dvě hodiny i v noci. Ještě teď dostává přípravek na vytvoření střevní mikroflóry a v injekcích vitamin B12. Také mu přitápíme teplometem,“ řekla včera Blesku majitelka útulku Miluše Maskulanisová.

Na zbědované psy zavřené ve statku upozornili policisty obyvatelé. Muži zákona už našli naživu jen Cara, ostatní tři psi pošli. Majitel, který měl statek pronajatý, zmizel.

„Je podezřelý ze zanedbání péče o zvíře, za což mu hrozí až půl roku vězení. Výsledky pitvy možná ukážou, že by případ mohl být překvalifikován na týrání, kde je sazba až tři roky,“ uvedla policejní mluvčí Alena Romová.