Jedinou podmínkou je ale to, že máte připojení k internetu. Z něj totiž můžete posílat zprávy zdarma. Blesk vám prozradí, jak se k tomu přes jednotlivé operátory dostat.

Extra O2

O2 ještě nedávno na svých stránkách nabízel SMS bránu, která umožňovala zaslat zprávu do sítě O2 o délce 60 znaků. Zbytek zprávy byl doplněn reklamou. Nyní nabízí O2 nově možnost zasílat zprávy ze svých stránek www.o2extra.cz. Stačí zaregistrovat své telefonní číslo, přihlásit se a pak už můžete odeslat týdně 10 zpráv SMS a 10 zpráv MMS do sítě O2 zdarma. Jako MMS můžete odeslat i obrázek, který máte v počítači uložený. Stránky nabízejí navíc i další možnosti – například zálohování informací o vašich kontaktech nebo schůzkách. Podmínkou je jen to, aby byl váš telefon podporován. Seznam telefonů naleznete na těchto stránkách.

+ Otevřené klientům všech operátorů

- Nutná registrace vašeho telefonního čísla, zprávy lze posílat pouze do sítě O2

Vodafone

Pokud si otevřete stránky www.vodafonesms.cz, pak získáte možnost, jak posílat prakticky neomezeně zprávy do sítě Vodafone. Dále stačí vyplnit číslo toho, komu zprávu posíláte, a text zprávy – a to až 760 znaků!

+ Velmi jednoduché, přístupné všem

- Zprávy SMS lze zasílat pouze do sítě Vodafone

www.esemes.cz

www.esemes.cz Velmi jednoduchá možnost zasílat SMS zprávy zdarma se skrývá na adrese www. esemes.cz. Odtud lze nově posílat zprávy zdarma do sítí všech tří operátorů. Není třeba se nijak registrovat, před odesláním stačí pouze opsat kontrolní kód, který potvrdí, že nejste »robot«.

+ Lze zasílat zprávy do všech sítí

- Stránky jsou zcela nové, nemusí být vždy stoprocentně funkční

Z Facebooku posílejte zdarma do všech sítí

Podlehli jste také kouzlu stránky www.facebook.com – tolik úspěšného »žrouta« času? Pokud jste v ní registrováni, můžete využívat i službu posílání zpráv SMS zdarma. Nejprve si musíte vyhledat výraz „SMS zdarma“. Klikněte poté na skupinu SMS Z FACEBOOKU ZDARMA a přidejte si ji.

+ Možnost zasílat zprávy do všech sítí

- Nutná registrace na Facebooku

T-Mobile

T-Mobile nabízí možnost bezplatného posílání SMS z adresy sms.t-zones. cz. Registrací získají zákazníci T-Mobile možnost posílat také zprávy MMS a poslat takto např. obrázek uložený v počítači. + Pohodlné psaní zpráv na počítači, není nutná registrace - Zasílání zpráv pouze do sítě T-Mobile

Neomezené posílání přes ICQ

Musíte se zaregistrovat a vytvořit si účet, což může být pro někoho náročnější. Program stáhnete ze stránek www.icq.com a jeho používání je zcela zdarma. Posílání SMS je zprvu limitováno 20 odeslanými zprávami, ale pokud vám na ně někdo odpoví opět přes ICQ, hned dostanete k dobru dalších 5 zpráv. Zprávy posíláte jednoduše – v okně programu vepíšete číslo a text zprávy a jedním kliknutím odešlete.

+ Možnost zasílat zprávy do všech sítí a ukládat zprávy a vyhledávání mezi nimi

- Nutná instalace programu a registrace v této síti; je třeba, aby vám někdo odpověděl na zprávu SMS, abyste získali další možnost posílat zdarma