Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kráva rozhádala dva státy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Mediafax, shp - 
10. února 2010
05:00

Tádžikistán a Uzbekistán vykopaly válečnou sekeru! Důvod? Ani islámští radikálové, ani nové naleziště ropy. Diplomatickou roztržku dvou sousedních států a mobilizaci jejich pohraničních jednotek způsobila kráva!

Tádžickému pohraničníkovi utekla na uzbeckou stranu stračena, kterou pásl. Když se ji pokoušel chytit, zatkla ho uzbecká hlídka. „Pohraničník uviděl, jak naše kráva přešla hranici a pokračovala dál na uzbecké území. Když se ji pokusil zastavit, přešel na území sousedního státu a byl zatčen,“ uvedla tádžická pohraniční služba.

Včera jednali ohledně zatoulané krávy diplomaté obou zemí. Banální incident se totiž rozrostl do velkých rozměrů: Pohraniční uzbecká služba obvinila Tádžikistán z narušení vzájemných hranic.

Uzbeci tvrdí, že „skupina ozbrojených tádžických pohraničníků“ vnikla na jejich území a chtěla osvobodit svého zatčeného kolegu. Stejná skupina se prý po zadržení přiznala, že se z hladu chtěla dopustit krádeže místního dobytka. Tádžická vláda však toto tvrzení důrazně popřela.

Tádžikistán a Uzbekistán pojí komplikované vztahy. Značná část jejich pohraničí je podminovaná, vzájemná letecká přeprava je problematická a jejich pohraniční služby nemají daleko ke vzájemné střelbě.

chichicha ( 11. února 2010 18:08 )

krávy a u nás zas hlavně vo*lové,tak vo co de?

djaba ( 10. února 2010 13:28 )

Tyto končiny jsou pro nás daleké a naštěstí nepřitažlivé .V těch tádžikistánech , uzbekistánech a jiných bývalých i současných tataristánech je vše úplně jiné a jinak a nikoho to nevzruší.Kráva nebo slepice tam má větší hodnotu než žena a zabít někoho není nic neobvyklé.Však to tam ani ti rusové nijak moc nevyhráli.

vase1 ( 10. února 2010 09:13 )

smrk ( 10. února 2010 07:41 )

Jó bejvalej agent CIA Gorbačov, ten světu dal dárek - r.o.z.e.s.r.a.l. celou Evropu,Ásii i blízký východ - jen se divím, že toho soudruha ještě nikdo neodkrágloval......

Zobrazit celou diskusi