Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Beckham, Watson a spol.: Trenčkot je znovu trendy!

9. února 2010 | 17:05

Snoubí francouzskou nedbalost i britskou praktičnost. Baloňák patří ke stálicím v šatníku Catherine Deneuve, Kylie Minoque, Kate Moss. Módních ikon. Proč? Je sexy, elegantní, nadčasový.

Trenčkot se z módy nevytratil. Na chvíli jen zmizel ze záře přehlídkových mol. Zanikl ve stínu nových prvků. Pravá dáma ho však nikdy na dno skříně neuložila. Se skálopevnou pravidelností ho nosí každé deštivé období v roce. Ví totiž, že v baloňáku snad není možné vypadat neupraveně, lacině.

Svou zálibou v baloňácích je proslulá i Victoria Beckham. Obléká je při častých cestách i na pracovní schůzky. Oblíbila si i ty z letošní kolekce proslulého módního domu Burberry. Ten dal trenčkotu hravost. Střih upravil, přidal řasení, nabírání látky.

Tuto sezónu se klasický kabát do deště trochu pozmění. Vynikne ženskost. Oživí ho barvy. Vsaďte na vínovou, lahvově zelenou, temně modrou, cyklámen. Nebojte se vzorů. Délku vybírejte lehce nad kolena.

Jak nosit?

• Pokud si chcete pořídit dražší model, investujte do klasické béžové. Můžete si bý jistá, že tato kombinace nikdy nevyjde z módy.

• Hrajte si z možnostmi. Zvedněte límec, rozepněte dvě řady knoflíků a vykasejte rukávy. Nedbalá elegance. Nebo naopak vše pečlivě upravte, opásejte. Bez námahy upravená a šik.

• Džíny, sukně, kostýmek,vysoké podpatky, či balerýnky. Vše bude vypadat s trenčkotem dokonale.

• Baloňák vybízí ke klučičí stylizaci. Klobouk, šátek a polobotky look podtrhnou

Autor: Adéla Pěničková