Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Byznys v Tatrách: Dalík v pokoji za 70 tisíc přemýšlí o kšeftech

Autor: Tomáš Belica, Eva Hofrichterová, jos - 
6. února 2010
18:52

Nejen Jan Kočka či šéf dopravního podniku Dvořák nemohli chybět na turnaji v koňském zimním pólu, který pořádá investiční skupina J&T. V sobotu tryskáčem přiletěl i enfant terrible české politiky a pravá ruka Mirka Topolánka (53), lobbista Marek Dalík (35). Podle informací Blesku shání Dalík pro ODS peníze na předvolební kampaň. A bydlí v pokoji za 72 tisíc korun...

Byznysmani se baví a co ostatní?

Zatímco smetánka si na turnaji J&T libuje v luxusu, ostatní lidé nemají šanci ani zhlédnout jednotlivé zápasy. Celý prostor je totiž obehnán zátarasy a střežen nekompromisní ochrankou…

Na zamrzlé ploše Štrbského plesa bylo v sobotu živo. Jezdci proháněli koně, paničky dávaly na obdiv své luxusní kožichy a zahřívaly se ve vyhřívaných stanech vývarem za 600 korun. Večer se pak ve stanech s lenoškami pokrytými kožešinami konala přísně střežená párty.

A "obyčejní" lidé? Kdo měl zájem si prohlédnout, jak se koňské zimní pólo hraje, měl smůlu. Ochranka byla nekompromisní. „Nepustí nás se ani kouknout. To je nehorázná diskriminace,“ řekl reportérovi Nědělního Blesku návštěvník, který se na akci pokoušel dostat. „Dál než za plot se nesmí, to je oficiální stanovisko pořadatele,“ upozorňoval stroze člen ochranky.

Byznys jistí Dalík

Partička boháčů se svým složením nápadně podobá té, která loni trávila dovolenou v italském Toskánsku.

Dalík na turnaj J&T přiletěl tryskáčem, jak jinak než s ženským doprovodem. Tentokrát ho doprovázela "dlouholetá známá" Gabriela Horáčková (31). Dalík má na J&T silné vazby. To se ukázalo například před dvěma lety, kdy právě Horáčkové zařídil královsky výhodný úvěr ve výši 8 milionů na prodejnu luxusních italských kabelek u pražského Obecního domu. J&T se přitom jinak zaměřuje spíš na velké klienty a mnohonásobně vyšší půjčky.

Dobře naladěný Dalík si odpoledne dal schůzku s pravou rukou pražského primátora Pavla Béma Romanem Janouškem. Sešli se v prostorách luxusního hotelu Kempinski, kde všichni hosté bydlí a noc tu stojí až 72 tisíc korun. Podle informací Nedělního Blesku jednali o kampani k nadcházejícím volbám do Poslanecké sněmovny.

Na akci v Tatrách jsou také vlivný lobbista energetického gigantu ČEZ Vladimír Johanes, miliardář Radovan Vítek, spolupracovník Jiřího Paroubka Martin Vlasta, šéf dopravního podniku Praha Martin Dvořák a další vlivní lidé politiky a byznysu.

489698:nahled:true:true

Milionáři se slétli do Tater: První přiletěl Kočka! Více čtěte zde>>

 

Foto: 
Milionáři v Tatrách se věnují zábavě a financím. Více čtěte zde>>

 

palko1961 ( 8. února 2010 16:05 )

Sorry: drive.

palko1961 ( 8. února 2010 16:03 )

ze je ta zubata tak spravedliva a vezme si nekompromisne sebou i tenhle milionarsky povl. A cim drivem tim lepe !

sakra ( 8. února 2010 12:20 )

Děsí mě ale, že tenhle póvl bez svědomí a charakteru vlastně řídí celý stát!

mobik2 ( 7. února 2010 23:29 )

Neni im co zavidiet treba mysliet na jedno: KAZDEMU TO TU RAZ SKONCI NIKDO TU NENI NAVEKY!!!

elninno ( 7. února 2010 22:32 )

presne tak,nemuseli nic vytvorit,nic vymakat,nic ukrast. Meli to za pakatel,takze asi je fakt umeni stat na spravnem miste ve spravnou chvili. Po ruce vsak musi byt spravny darce. Jednoducha rovnice s rozvinutym nasledujicim majetkem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa