„Plesu v Opeře jsem se zúčastnil již v roce 1947. Bylo mi osmadvacet let, byl jsem vdovec a užíval jsem si mladého života. Na ples jsem se dostal jako člen automobilového klubu, měl jsem tehdy krásný stroj Ford Mercury. Seděl jsem v lóži s jednou krásnou slečnou a užíval si, že po válce Praha zase tančí," vypráví pan Domabyl, kterému by nikdo nehádal, že v březnu oslaví devadesátiny.

"Celou tu dobu jsem si schovával frak, takže jsem si ho zase po letech mohl vzít na sebe," směje se muž, který většinu života prožil v Austrálii.

"V roce 1948, poté, co prý vypadl z okna Jan Masaryk, jsem se sbalil a odjel do Austrálie. Tam jsem založil český emigrantský fotbalový klub SK Praha Sydney a české divadlo. Díky tomu jsem byl pořád v kontaktu s lidmi od nás, skrz divadlo třeba i s pány Šimkem, Grossmanem nebo Josefem Bekem. Táhlo mě to ale domů a tak jsem se na stará kolena vrátil do Prahy," vypráví vitální bonvián.

Jan Domabyl byl na plese v roce 1947 a dnes půjde zas!
Autor: Archiv Jana Domabyla

Fotogalerie
3 fotografie

Životní příběh Jana Domabyla by vydal, jak se říká, na knihu. A ona skutečně byla napsána! "Před několika lety vyšla moje biografie, jmenuje se Sběratel sexu. Ten titul jsem dostal od Miroslava Plzáka a není nepravdivý,“ říká muž, který užíval života vždy plnými doušky - ať na plese v Opeře nebo u protinožců.

KDO JE JAN DOMABYL?

Jan Domabyl se narodil v r. 1920 jako syn mistra v řecko–římském zápase a Židovky.

Naučil se německy, anglicky, francouzsky a japonsky.

V roce 1948 emigroval do Austrálie. To už byl šikovným obchodníkem, který se nebál ani finančních machinací.

U protinožců financoval fotbal a divadlo. Zakládal seznamovací agentury, noviny, nevěstince a masážní salony.

Zkušenosti s erotikou ho přivedly k napsání knihy Sběratel sexu.

První žena mu brzy zemřela, s druhou žije dosud. Obě prý jeho milostná dobrodružství akceptovaly jako přirozenou součást života.

 


 

Z PLESU V OPEŘE CHYSTÁME PODROBNÉ ZPRAVODAJSTVÍ. SLEDUJTE BLESK.CZ