Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zloděj aut ujížděl před strážníky a zničil 4 auta!

Autor: Ondřej Čermák - 
4. února 2010
05:00

Na svou drzost a také hloupost doplatil zloděj aut (33), který s kradeným vozem s falešnou registrační značkou zaparkoval před poštou v severočeském Dubí.

Jenže se postavil na zákaz zastavení, a to přímo pod kamerou městské policie. Banální dopravní přestupek po několika minutách odstartoval nebezpečnou automobilovou honičku, při které zloděj stačil zničit čtyři jiná vozidla.

„Strážníkům tvrdil, že nemá u sebe doklady. Nadiktoval jim jméno a adresu, a když šel policista do auta ověřit údaje, muž skočil do vozu a začal ujíždět,“ řekl velitel dubských strážníků Tomáš Pykal.

Strážníci ihned vyrazili za ním, z opačné strany jim vyjelo na pomoc další vozidlo městské policie. To se zlodějovi za volantem kradeného Opelu Corsa snažilo přehradit cestu.

Zloděj ale do služebního auta naboural a odhodil ho stranou. Po pár metrech vrazil do dalšího auta, kterému nedal přednost, a pokračoval směrem na Krupku. Tam zdemoloval další dvě auta a jeho šílená jízda skončila před restaurací, kde ze svého zcela zničeného opelu utekl.

Ovšem ne nadlouho. Policisté si totiž znovu ověřili údaje, které poskytl strážníkům před poštou. Ke svému překvapení zjistili, že muž nadiktoval jméno a bydliště muže, jehož bratr má bohatě popsaný trestní rejstřík. „Tím bratrem byl samozřejmě on. Strážníci ho pak na fotce bezpečně poznali,“ líčil zlodějovu slaboduchou fintu Tomáš Pykal. Kriminalisté ho nakonec dopadli v Kladrubech.

 

beda888 ( 4. února 2010 15:28 )

Blbí jsou i policajti. Měli by dostat flastr. Nevím proč oba musí dřepět v autě a ověřovat totožnost v počítači. Vždycky jeden musí zůstat s prověřovaným a ten musí stát vedle vozu. Jsou to žabaři a amatéři.Je vidět jaký "odborníky" berou k policii.

leona ( 4. února 2010 07:55 )

ještě by mu meli dát lidi, kterým zničil auto pořádně přes hubu , zavřít pitomce, až zčerná a ne leháro v kriminále, makat...ať může splatit opravy aut

Zobrazit celou diskusi