Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Firma ČEZ si vycvičila vlastní komando: Proti neplatičům!

Video se připravuje ...
Autor: INT, val - 
2. února 2010
14:57

Neplatíš elektřinu, tak na tebe pošleme soukromou armádu! Přesně tak uvažuje energetický gigant ČEZ, který si kvůli černým odběratelům elektřiny připravuje vlastní komando. Ve výcviku nechybí střelba, slaňování, nácvik vniknutí do objektu a další metody boje.

Policii se podařilo zvláštnímu útvaru ČEZ označenému NTZ, oddělení netechnických ztrát, zabavit video, na kterém se muži společnosti ČEZ  připravují na případný zásah proti podvodníkům.

"Seš mrtvej, seš mrtvej!" křičí instruktor v maskáčích v reakci na nešikovnost muže v uniformě s nápisem NTZ, který cvičí střelbu z pistole.

"Elektrikáři" z ČEZ se na třídenním výcviku v Náměšti nad Oslavou v květnu roku 2005 učili například sebeobranu, slaňování, střelbu, kynologii, jízdu na raftu nebo základy pyrotechniky a první pomoci. Zabíjejí slepice, jsou zavíráni do klece, plíží se svázaní k sobě.

Akce komanda ČEZu skončila sebevraždou!

A jak se k celé kauze staví vedení společnosti ČEZ? Tady je její stanovisko: Práce pracovníků ČEZ Měření, kteří se zabývají odhalováním krádeží elektřiny, je přivádí do psychicky vypjatých i fyzicky nebezpečných situací. Jen v minulém roce například odhalili 86 nelegálních pěstíren marihuany provozovaných organizovaným zločinem. Opakovaně jsou při své práci verbálně i fyzicky

Policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu obvinil už v roce 2008 elektrárenské komando z trestného činu vydírání. Za ten hrozí až 12 let vězení.

Komando nemělo z vymáhání peněz osobní prospěch, stejně tak přistižení majitelé domů často byli skutečnými neplatiči. Problém je podle kriminalistů v tom, že komando vstupovalo nezákonně na soukromé pozemky údajných černých odběratelů a zastrašováním je nutilo k zaplacení pokut.

komin ( 3. února 2010 09:30 )

nejdriv vytuneluje ČEZ a ted davaji dohromady party zabijaku na bezbranne lidi

pisces2 ( 3. února 2010 06:16 )

Je to chátra zlodějskááááá.

pisces2 ( 3. února 2010 06:15 )

Tak já už ani nemám slov vážení a je mi tady z toho všeho na zvracení.Komando....to je katastrofa!!!Ještě i exekutoři by si měli vytvořit komando na neplatiče.Myslím,že už nám chybí jen ten bankrot.Čeho jsem se já dožila-fuj.Měli by vytvořit znova Lidové milice,protože až to vezmou do rukou obyčejní smrtelníci,tak to se potom budou dít věci.To už nebude samet.Zbohatlíci se smějí a chudáci jsou ještě větší chudáci.To jsme to dopracovali s tou naší politickou garniturou.Děs a běs!!!!

zobacek ( 2. února 2010 21:56 )

ČEZ je takový chudák? Proč dostává její vedení mil. odměny. Jsou to v ČEZ jen samé svi....ně hlaně její šéf roman..... že?

siroky11 ( 2. února 2010 18:48 )

Co všechno v tomto Kocourkově jde. Věřte tomu, že se celá kauza zahraje do ztracena. ČEZ na to má, aby nějakého "plzeňského" soudce podmázl! Chátra jedna zlodějská!!!

Zobrazit celou diskusi