I když Michaelovy děti strávily většinu svého života izolovány od okolního světa, jejich výkon na pódiu před tolika lidmi byl velmi sebevědomý. Proto se následně vyrojily spekulace o tom, že byly pod vlivem zklidňujících léků, aby tak vydržely velký psychický nátlak. Paris a Michael Prince byli oblečeni do černých obleků s červenými pruhy na švech a červenou páskou přes ruku na počest svého otce.

485825:gallery:true:true

Největším překvapením pro diváky však byl dvanáctiletý syn Jacksona Michael Prince, který přes svůj mladý věk promluvil jako dospělý muž, jenž ví, co říká. Jeho projev byl suverénní a jeho hlas zněl velmi sebevědomě. Malý Prince poděkoval všem Jacksonovým fanouškům za jejich podporu a samozřejmě i svému otci, který podle Princových slov měl svými písněmi předávat lidem jednoduché poselství, a to lásku. Projev zakončil dojemným vzkazem „Děkuji vám, máme tě rádi, tati."

Autor: 


Hudební akademie ocenila zesnulého Jacksona speciální Grammy za celoživotní dílo. Jeho památku akademici uctili premiérou videoklipu Earth Song, který Jackson nafilmoval pro plánované světové turné, to se však už neuskutečnilo. Klip uváděl Lionel Richie a společně s Jacksonem ho odzpívali Céline Dion, Usher, Carie Underwood, Jennifer Hudson a Smokie Robinson.