Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena se zřítila na Tachovsku ze skály

ilustrační foto
 (Autor: Jan Kostík)
Autor: zb - 
1. února 2010
14:10

Mladá žena se mezi Svojšínem a Otročínem na Tachovsku zřítila ze skály z výšky asi dvacet metrů. Její záchrana byla složitá kvůli těžko přístupnému terénu. Kolem byl hustý les a velice příkrý svah.

Na pomoc proto přiletěl vrtulník letecké záchranky. Speciálně vycvičená lezecká skupina hasičů se i přesto k ženě velice těžko dostávala. Žena ležela v mrazu na zemi několik hodin než dorazila pomoc„Nejdříve se k ní dostal lékař, který jí ošetřil. Pak i naše lezecká skupina. Kolem 13. hodiny jsme zraněnou dívku vytáhli do vrtulníku,“ řekla Alena Marešová z ředitelství hasičů v Plzni.

Helikoptéra pak s mladou ženou odletěla do Fakultní nemocnice v Plzni. Po pádu zůstala na zemi ležet, ale byla při vědomí. „Utrpěla mnohačetné zlomeniny na více částích těla a je podchlazená,“ popsala zdravotní stav zachráněné dívky Lenka Ptáčková z plzeňské záchranné služby. Záchranná akce se spustila už v 8.30 hodin. „Nahlásili nám, že v terénu pod skalami leží zraněná žena. Zatím se neví, kdy tam spadla,“ řekla Dagmar Jersáková z tachovské policie. Je možné, že žena uklouzla a spadla dolů. Policisté nehodu prošetřují.

jaramila ( 1. února 2010 16:41 )

Co tam dělala, proč tak riskovala? Dala bych jí to k úhradě!

zirafa ( 1. února 2010 15:32 )

bosomfriend ( 1. února 2010 14:34 )

peníze na dobré tech. vybaveni a ne posílat peníze do Afganistanu, kde je válka stejně prohraná.

Zobrazit celou diskusi