Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dálnici D5 blokují dvě nehody

Ilustrační foto - Řetězová nahoda na dálnici D8 u Ústí nad Labem.
Ilustrační foto - Řetězová nahoda na dálnici D8 u Ústí nad Labem.  (Autor: Ondřej Čermák)
Autor: ČTK - 
30. ledna 2010
11:07

Dálnici D5 blokují dvě nehody. Kvůli srážce kamionů v Německu kousek od hraničního přejezdu je uzavřen vjezd po dálnici do ČR v Rozvadově, srážka šesti aut komplikuje jízdu také u Heřmanovy Hutě.

"Za hraničním přechodem Rozvadov, asi 500 metrů na německé straně se srazily dva kamiony. Dálnice je ve směru do Německa průjezdná jedním jízdním pruhem, ve směru do ČR je uzavřena," potvrdil policista z dálničního oddělení v Ostrově u Stříbra. O nehodu se starají němečtí policisté, zatím není jasné, kdy bude provoz obnoven.

Stále sněží: Pozor na sněhové jazyky a námrazu!

Hromadná nehoda šesti osobních vozidel také částečně blokuje dálnici u Heřmanovy Hutě na Plzeňsku, a to ve směru na Rozvadov. V místech, kde se vozidla srazila, zůstal volný jeden jízdní pruh, zcela zprůjezdněna by dálnice měla být po 11:00. Nikdo nebyl zraněn.

"Nehoda se stala na 104. kilometru dálnice v úseku u Heřmanovy Hutě, který byl zledovatělý. Vozidlo tam dostalo smyk," uvedl operační důstojník hasičů. Postupně havarovalo dalších pět osobních aut.

drsnak ( 30. ledna 2010 17:22 )

Páni kamioňáci jak si vznešeně říkají by potřebovali klackem po hlavě aby se jim rozsvítilo. Teď musím samozřejmě dodat že ne všichni. Sám jezdim s náklaďákem ale to co mi předvedli za minulý rok nezaslouží abych se jich zastával. Když pominu takové ty urážky do vysílačky abych s takovim sr.... šel zdržovat někam jinam a tak podobně, stalo se mi že mi takovýhle profík vjel do cesty těsně před auto s tím abych se s takovou koloběžkou někam uklidil a nevotravoval na silnici. Podotýkám že jezdím s tatrou nedávno vyrobenou a nemůžu za to že má o 100 koní méně než například Volvo. Co mi zaměstnavatel dal to mám a asi si ty urážky ani nezasloužim. Mimochodem jsem neměl za celou dobu žádnou dopravní nehodu. Taky bych jim mohl teď nadávat že každou chvíli to kamion někde blokuje protože mu to klouže ale nedělám to. Tím chci říct že by to chtělo trochu tolerance pochopení a hned by ubylo i těch nehod kamionů. A možná kdyby ubylo nehod, nemuseli bychom chodit na psychotesty a buch ví na jaké vyšetření .

Zobrazit celou diskusi