Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Uprchlí vězni z Haiti znásilňují ženy!

Autor: INT, val - 
29. ledna 2010
12:15

Jakoby toho neštěstí na zdecimovaném Haity neměli dost! Z haitské věznice uprchlo více než 7000 vězňů, kteří v ulicích hlavního města Port-au-Prince nejen kradou, ale především znásilňují ženy a dívky. Informuje o tom deník The Daily Telegraph.

Během ničivého zemětřesení uprchlo z haitské věznice více než 7000 zločinců. Vězni na útěku znásilňují ženy a dívky v provizorních stanových městečkách.

"S přerušením dodávek proudu, které postihují haitské hlavní město, zločinci využívají přesily k obtěžování a znásilňování žen a dívek spících ve stanech," řekl šéf policie Mario Andresol. Podle něj zločinci uprchli ze státní věznice večer po zemětřesení.

"Trvalo nám pět let, než jsme je pozatýkali. Dnes už se zase dopouštějí zločinů," dodal Andresol.

Ke kolika znásilněním v ulicích Port-au-Prince došlo, není známo. Podle policejního šéfa ale haitské ženské organizace již zaznamenaly velké množství případů a upozornily na ně misi OSN na Haiti.

Policie na Haiti byla slabá ještě před zemětřesením – podle šéfa Andresola bylo na Haiti kolem 8000 policistů. Během zemětřesení jich mnoho zemřelo nebo se stále pohřešuje, velká část zbytku je demoralizována a traumatizována.

"Přišli jsme o 70 policistů. Téměř 500 se stále pohřešuje a 400 je zraněných," dodal Andresol.


Zemětřesení na Haiti

Zemětřesení o síle sedmi stupňů Richterovy škály zasáhlo Haiti 12. ledna. Byly to nejsilnější otřesy v oblasti za posledních 200 let. Úřady již potvrdily téměř 170 tisíc mrtvých. Konečný počet obětí může být podle expertů ale vyšší, odhaduje se až 200 000 mrtvých.


 

 

tendertouch ( 29. ledna 2010 17:32 )

Jednoznačně by takového člověka měli bez varování zastřelit. Tohle může napadnout jenom chlapa. Ženská se snaží zachránit a chránit své děti. Chlap jen jedno. Proto takovýto kriminální čin by měl být přísně trestán a už by si to nikdo nedovolil. Zastřelit a nemazlit se s nima.

hihihi ( 29. ledna 2010 14:30 )

černý hadice asi dělat,když maj narvaný vo*casy?Jedině,že by s nima bušili do betonu.

Zobrazit celou diskusi