Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kamion vjel na přejezd na červenou: Smetl ho vlak!

Autor: jad - 
29. ledna 2010
10:02

Hrozivě vyhlížející nehoda se stala v pátek po čtvrté hodině ráno v Kolíně. Kamion s nákladem aut vjel na železniční přejezd v Havlíčkově ulici ve chvíli, kdy tudy projížděl vlak. Strojvedoucí už nedokázal zabránit srážce.

Řidič nákladního automobilu vjel na koleje i přesto, že na semaforu blikalo červené světlo. Neváhal dokonce předjet další dva náklaďáky, které před přejezdem zastavily. Vlak po srážce vykolejil. Řidič kamionu vyvázl naštěstí jen s lehkým zraněním.

„Předběžná škoda je zhuba 6,5 milionu korun,“ potvrdil mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera. Místo nehody je na hlavním silničním tahu z Kolína na Kutnou Horu. Policisté odklánějí dopravu po objízdných trasách. Provoz by měli obnovit přibližně za dvě hodiny.

landys ( 30. ledna 2010 17:52 )

Nehoda je často shluk blbých náhod, i když jim často dost napomáháme. Já dnes objížděl stojící popeláře a za nimi se vynořila babička s nákupem. Málem jsem ji smetl, podotýkám, že přechod tam nebyl! S tímto chlapíkem to prý bylo podobné - objížděl stojící silničáře a nevšimnul si, že tentokrát stojí kvůli červené na přejezdu To je hned, člověk ani nemusí být hovado a ignorant!

Zobrazit celou diskusi