Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka pět let týrala svoji malou dceru!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pal - 
28. ledna 2010
13:07

Pět let týrala svou devítiletou dceru tak, že ji bila a vytýkala jí, že je neschopná! Dítě skončilo v ústavu, matce z Brna teď hrozí až osm let vězení.

"Matka dceru zatěžovala úkoly, bila a vytýkala jí údajnou neschopnost," řekla ve čtvrtek Michaela Kučerová z brněnské policie, která se případem zabývala.

Jednatřicetiletá žena žila bez partnera se svými třemi dětmi. Podle policistů si na nejstarším z nich - devítileté holčičce vybíjela po léta zlost. Dítě přetěžovala nejrůznějšími úkoly spojenými s úklidem a později s učením do školy.

"O děti se sice vzorně stará a děvčátko vždy připomínalo malou princeznu, psychicky ji ale zničila. Děvčátko s okolím nekomunikovalo," zdůraznila kriminalistka. Případ pomohla odhalit výchovná poradkyně ze školy, kterou dívka navštěvuje. Stalo se tak poté, co si všimla, že má na těle podlitiny.

Nakonec se ukázalo, že dítě se muselo doma neustále učit. Nosilo sice jedničky, ale matka mu vyčítala, že je má pouze z milosti. Matka děvčeti namlouvala, že je hloupá a neschopná. Proto musí některé úkoly opisovat třeba až sedmkrát. Přitom dceru bila, což končilo četnými škrábanci a modřinami.

Děvče začalo komunikovat až po dvou měsících strávených v ústavu. Její dva mladší sourozenci nebyli podle znalců týrání a zůstávají zatím v péči matky. Policie ji v uplynulých dnech obvinila z týrání svěřené osoby.

arew ( 29. ledna 2010 15:14 )

Jsem v šoku, kolik lidí tohle asi zažívalo.Já jsem asi měla štěstí a proto mě teď při tomto čtení mrazí! Jsem nejmladší ze tří sester,ony měly pořád samé jedničky a já i tři dvojky.Nikdy nás nikdo doma nenutil se učit,tak nějak nám to šlo a když jsem donesla vízo a měla tam tři dvojky,tak mi tatínek řekl - hele, ty víš, že máš na víc, nejsi o nic hloupější, jak holky, dál je to na tobě, co chceš v životě dokázat. Ale už teď jsi dokázala, že dobrá jsi..Tak to bylo i pak celý gympl..pořád - takový opak,než co čtu.Tohle, co píšete muselo být neúnosné, neumím si to ani představit

vinnetouvi ( 28. ledna 2010 16:57 )

Zas další sv.ině Brňačka. Nakopat pr.del a holčička kdyby jí tak veřejně musela vrátit všechno její týrání!

1pravda1 ( 28. ledna 2010 15:53 )

se museli dívat jak matka bije a ponižuje jejich sestru. Copak to není psychické týrání, jaký asi budou mít k sestře vztah, buď lítost nebo matka mohla vtek přenést i na ně .... Odebrat všechny děti a zavřít do vězení, bezcitnou s v i n i ...

sadjida ( 28. ledna 2010 14:39 )

Mila sherit mluvis mne z duse.

anasyi ( 28. ledna 2010 13:27 )

ne jenom za tebe,ale za vsechny,kteri museli tohle taky snaset.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání