Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Victoria Beckham bez podpatků! Dojde na botox do chodidel?

28. ledna 2010 | 12:39

Módní ikona Beckham se objevila na letišti Heathrow v plochých balerínkách, což u ní šokuje. „Nikdy se vysokých podpatků nevzdám,“ tvrdošíjně totiž prohlašuje tato slavná anorektička, která by byla schopná obout si jehly i na Kilimandžáro.

Co se to Viktorii přihodilo, že odhodila milované deseticentimetrové kramflíčky? Došlo snad i na její zdraví. Také ona už platí daň za sexy prodloužené nožky deformací chodidel? Zborcenou klenbou, vbočenými palci, bolavými koleny, bolestmi páteře?

Ano, i na Viktorii došlo. Lékaři jí museli operativně odstranit několik mozolů a tvrdě Beckham varovali před dalšími komplikacemi, které ji zřejmě čekají. I jí se bortí klenba!

Tyhle potíže totiž hrozí všem nositelkám střevíčků s vysokými podpatky. Stačí si uvědomit, že sedmadvacet kostí, třiatřicet kloubů plus sto čtrnáct vazů, šlach a svalů je zkoušeno v těsné lodičce. Váha těla spočívá řadu hodin na přední části chodidla, přednoží je přetížené k maximu... Spousta žen přesto ochotně riskuje zdraví a zakouší bolesti. Pro krásu se přece musí něco vydržet.

Největší britský řetězec plastických klinik The Harley Medical Group nyní nabízí trpícím parádnicím spásu: Botoxové injekce do chodidel usnadňující chození na vysokých podpatcích. V podstatě fungují jako gelové vycpávky do bot, které stojí kolem 100 Kč. Revoluční botoxová „výplň“ čítá v přepočtu asi 7000 Kč. Chodidla jsou ale namáhaná, a proto v nich účinek botoxu trvá dva až tři měsíce (v obličeji vydrží kolem půl roku).

Zájem klientek je i přes prchavý efekt veliký a stále narůstá. Být pár neděl relativně bez potíží se za sedm tisíc pro ně vyplatí. Bohužel si neuvědomují, že plosky nohou jsou pouze botoxem ošáleny, ale tělo se vysokými kramflíčky devastuje dál. I frajerka Victoria musela rezignovat.

Autor: PROFIMEDIA.CZ