Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zima na D1: Dva havarované kamiony blokují dálnici

Kamion nezvládl předjíždění a po smyku zablokoval dálnici z Prahy na Brno.
Kamion nezvládl předjíždění a po smyku zablokoval dálnici z Prahy na Brno.  (Autor: Jiří Čada a Jaroslav Krčál)
Autor: Jiří Čada, jos - 
28. ledna 2010
08:30

Na 107. km ve směru na Brno došlo po 7. hodině ráno k nehodě portugalského  a polského kamionu.

Za nehodů může kombinace silného nárazového větru, hustého sněžení a zledovatělé vozovky. Po nárazu došlo k vzpříčení obou vozidel, která v současné době blokují pruh na Brno. Nehoda se obešla bez zranění. Silničáři a policie se ve spolupráci s těžkou technikou pokouší následky nehody odstranit a pruh zprovoznit.

Utvořila se asi desetikilometrová kolona. Sjezd z dálnice je možný na 104. kilometru na Větrný Jeníkov. Opětovný nájezd pak na 112. kilometru Jihlava.

sosacek ( 28. ledna 2010 11:38 )

..připomínají mi bájné rytíře - jenom místo kopí v ruce mobil,místo koně historické Volvo na sjetých gumách a místo brnění přetížený návěs../jinak chlast a chování odpovídá také středověku/..

canca ( 28. ledna 2010 10:07 )

No zas vše nesvádějme na kamiony,oni řidiči osobních aut nerespektují řidiče,kteří se živí jako řidiči!!! Jede moc pomalu obědu ho...........zavazí.........A pak se všeci jen diví. Všude píší havarka kamionu,ale kdo to zavinil, už se nepíše,samozřejmě,že osobák pod koly kamionu zahučí,jak nic! Pak se není čemu divit

bosomfriend ( 28. ledna 2010 08:51 )

nikdo se z toho nepoucil. Porad stejna pisnicka. Najednou, shodou nahod, nedisciplina. Kde jsou ti odpovedni, kteri dostanou hlaseni 24 hod. predem. jaktoze nejsou v pohotovosti a proc neni i policie pripravena odstavovat kamiony do odstavnych pruhu. Vzdyt prave oni patri k tem nejhorsim ridicum.Nerspektuji hlaseni z radia a jedou dale, presto ze jsou vyzvavi k zastaveni. Kdo je konecne nauci discipline ?

Zobrazit celou diskusi