První Večírek v Sundance

Večírek Variety je prý v Sundance jeden z nejlepších. Party prestižního filmového časopisu Variety se konala už podesáté u příležitosti projektu 10 to Watch, ve kterém se v rámci festivalu vypíchne deset vybraných režisérů z celého světa, na které by si filmový průmysl měl dát pozor.

Byla to obrovská party vysoko v horách, kde byla strašná zima a tak si místní módní policie mohla vybírat jen z péřových bund The North Face, čepic a šál.

Událost Sezony

Bill Murray hraje ve filmu Get Low majitele pohřební služby, kterému zrovna v kraji moc nikdo neumírá, takže se rád ujme úkolu zorganizovat pohřební hostinu pro živého člověka.

sundance
Autor: Veronika Bednářová, reflex

Do Sundance přijel Bill Murray s berlí, špatnou náladou a neochotou poskytovat rozhovory. Rozveselil se až ve chvíli, kdy si během filmu dal skleničku. Get Low bylo v Sundance odměněno potleskem ve stoje.

Se svým celovečerním režijním debutem dorazil do Sundance také herec Philip Seymour Hoffman. Romantická komedice Jack Goes Boating je něžná lovestory. O snímku se už teď mluví jako o události sezony. Je o lásce v New Yorku, tedy i o tom, že čtyřicátníci mají právo na štěstí.

sundance
Autor: Veronika Bednářová, reflex


Nový Kult?

Herec Joseph Gordon-Levitt (29) se umístil na předním místě v anketě Nejkrásnější muž Hollywoodu. Ale kdybyste ho viděli ve stejnojmenném filmu Hesher, který včera představil, tak byste se divili. Má dlouhé mastné vlasy, tetování po celém těle a vůbec se nemyje. Nesnáší život a svět kolem sebe. Film Hesher je něžný gangsterský snímek o třináctiletém klukovi, kterému zemře máma.

sundance
Autor: Veronika Bednářová, reflex

Návrat ke kořenům

Na tiskovce byl letos nový ředitel festivalu James Cooper a otec zakladatel Robert Redford. "Pojďme se vrátit tam, kde jsme poprvé začali, a podívat se na to, jako bychom to viděli poprvé," citoval Redford básníka T. S. Eliota při definici toho, kam kráčí Sundance. "Návrat ke kořenům" je evidentně heslo letošního ročníku.

Celý článek si přečtěte na stránkách Reflexu ZDE