Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zrůdy na Haiti: Děti kradou na adopce a orgány?

Autor: Čas.sk, pes - 
26. ledna 2010
10:13

Záchranáři na Haiti bijí na poplach. Z tamních nemocnic po ničivém zemětřesení zmizelo nejméně 15 dětí. Gangy je pravděpodobně prodávají k adopci a na orgány.

Panují obavy, že se staly obětmi obchodníků, kteří je prodávají na adopce do zahraničí. Malé děti se také můžou stát lehkou kořiští pedofilů a obchodníků s lidskými orgány. "Zaznamenali jsme asi 15 případů zmizení dětí z nemocnic," oznámil poradce Dětského fondu OSN (UNICEF) Jean Luc Legrand.

"S dětmi se na Haiti obchodovalo ještě před zemětřesením," dodal. Situace se podobá stavu po asijské vlně tsunami před pěti lety. Obchodníci začali "pracovat" okamžitě po katastrofě a využili chaos na to, aby unášeli děti a vyváželi je ze země.

Děti převezou do sousední Dominikánské republiky a odtud letadly do cílových zemí. "V uplynulých letech množství dětí vyvezli ze země bez úřední procedůry. Stále se to děje. Máme první důkazy, je to nepochybné," řekl Legrand.

mausi ( 27. ledna 2010 17:54 )

to snad nemyslite vazne...? psala jsem o adopcich, o obchodu s organy tu nepadla jedina veta. a co myslite.. odpovezte si sam.

mirunkas ( 26. ledna 2010 18:50 )

obchod s dětskými orgány je taky vpořádku?

mausi ( 26. ledna 2010 17:30 )

adopce je podle me v zajmu ditete. vzdyt kde se muze mit takove dite hur nez v teto zemi? pokud by se dostalo jinam, kde muze alespon trochu normalne zit..a uz je jedno jestli pres obchodniky s detmi nebo legalni cestoul hlavni je vysledek.

anasyi ( 26. ledna 2010 10:52 )

proc mi byl smzan prispevek hmmmm?Napsala jsem:,,je tezke vyvezt dite z nemocnice,anyz by si toho nekdo vsimnul?Neni.Staci prohlaseni lekare,ze dite zemrelo,a nikdo se po tom nepatra,je tam takovy zmatek,ze nema nikdo prehled o tom,kolik deti se takto ztratilo,a pokud se deti ztraci z nemocnice,je jasne,ze gangy maji sve pazoury i v nemocnici.,,Co je na tom sprosteho?Jo a jeste ,pokud se deti ztraceli na organy,nebo je zde takova domnenka,no tak asi nikdo nesebere nemocne dite na organy ze,no nekdo musi dat tip ze?

Zobrazit celou diskusi