Rázem se z Worthingtona stala hollywoodská hvězda nejvyššího kalibru, o kterou se perou všichni producenti.

Sam byl jedním z finalistů pro roli nového Jamese Bonda ve snímku Casino Royale. Tu mu ale před nosem vyfoukl Daniel Craig. Už to pomalu vypadalo, že o žádnou pořádnou roli nezakopne, když padl do oka Jamesi Cameronovi. Ten zrovna hledal představitele Jakea Sullyho, hlavní role v Avataru. „S Jamesem jsme měli zvláštní vztah. Chvíli jsme se milovali, pak zase nenáviděli,“ říká s úsměvem Sam o spolupráci se slavným režisérem.

Ještě než se stihly dokončit trikové scény v Avatarovi a film šel do kin, začali hledat producenti snímku Terminator Salvation představitele hlavní role. Pro radu si přišli za Cameronem, režisérem prvních dvou dílů Terminatora. Ten jim poradil Worthingtona a hvězda byla na světě. O Samovi začala psát světová média a nabídky na role se hrnuly ze všech stran. Pak přišel koncem minulého roku do kin Avatar, který svými technologiemi předčil cokoliv dosud viděného a posunul filmovou kinematografii mílovými kroky daleko. Ze Sama je teď absolutní herecká elita.

Role Persea byla Samovi šitá na míru.
Autor: Warner Bros. – Jay Maidment, ČTK

V roli Persea v remaku Souboje Titánů

O svém soukromém životě příliš nemluví, ale přiznal, že když mu bylo 30 let, tak prodal téměř veškerý svůj majetek za 40 tisíc Kč. Za tuto částku si koupil auto, ve kterém pak žil. Svá životní rozhodnutí přirovnává k počítačové zkratce CTRL+ALT+DLT, což znamená restart.

V dubnu přijde do českých kin remake Souboje Titánů, ve kterém hraje australský sympaťák hlavní roli Persea. A do budoucna o něm ještě určitě uslyšíme…