Smyczek musel v září podstoupit operaci, při níž mu společně s nádorem, který měl na krku, lékaři odebrali také kus jazyka. Režisér pak podstoupil preventivní ozařování, ale například také speciální rehabilitaci.

Během nemoci Smyczka v práci zastoupil jeho žák, Martin Dolenský, který i po Smyczkově návratu na režisérskou židli, bude v práci na seriálu pokračovat i nadále. Od teď se budou oba střídat nejen podle toho, jak se bude Smyczek po nemoci cítit, ale i podle toho, kdo jakou část seriálu začal. "Martin roztočil určité typy, snažíme se, aby dělal, co navazuje, a já to ostatní," vysvětlil.

„Tím, že točí Martin a ne já, a příprava a domluvy probíhají paralelně, tak to pro mě dnes není žádný převratný pocit. Spíš je to obava, kdy budu moci nastoupit," shrnul dnešní pocity Smyczek.

Fantazijní a v trikové části vysoce náročný příběh navazuje na tradici úspěšných projektů, jakými byli v osmdesátých letech minulého století Návštěvníci nebo Arabela. Natáčení potrvá dva roky, seriál bude Česká televize vysílat v roce 2012.

Seriál vypráví příběh rodiny Špačkových, která se ocitne na festivalu kouzelníků. Na něm vystupuje i mág Garibaldini, ve skutečnosti ředitel tajuplného Paláce času, což je prostor, jímž protéká čas každého člověka. Diváci budou svědky posunů v čase a dozvědí se, jakým způsobem je přidělován lidem recyklovaný čas a jaký to má vliv na jejich další osud.

Fotogalerie
4 fotografie