Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šéfové státních firem budou brát méně

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
21. ledna 2010
21:44

Šéfům státních firem končí sladké časy horentních odměn bez ohledu na to, jestli hospodaří se ztrátou, či ne. Komise ustanovená premiérem Janem Fischerem se podle MfD shodla na principech jejich nového odměňování.

Celková roční odměna těchto šéfů tak bude muset být srovnatelná s podnikem obdobné velikosti v Česku. Zruší se zřejmě také tzv. motivační programy, v rámci nichž třeba šéf ČEZ získal akcie za 600 milionů.

Plat šéfů se bude skládat ze čtyř složek: pevný měsíční plat (nebude smět přesáhnout polovinu roční odměny), roční plat podle výsledků, střednědobá odměna s výhledem na 3 až 5 let a jen malé procento budou další výhody«. Nejprve ale musí vláda zjistit, kolik šéfové vlastně berou. V řadě případů to neví. Najala si na to agenturu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sakra ( 22. ledna 2010 08:59 )

"Nejprve ale musí vláda zjistit, kolik šéfové vlastně berou. V řadě případů to neví. Najala si na to agenturu". To je vynikající. Agentura shrábne peníze a nebude to málo, no a lobisté stejně vyhrají. Po volbách si to opravdu za svojí "těžkou a přetěžkou práci" bohatě vynahradí.

gogo ( 22. ledna 2010 05:57 )

Ale jen na pár měsíců - do voleb ! Pak si to bohatě vynahradí. O tom není pochyb.

siroky11 ( 21. ledna 2010 21:46 )

a trefa do černého. Tyto likvidátory státu je třeba "přiskřípnout" a pořádně! A ne stále sdírat obyčejného člověka, nebo invalidy! Ještě bych se jim podíval na movité a nemovité majetky a požadoval bych prokázání původu.

Zobrazit celou diskusi