Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Miloš Zeman: Jsem zpátky!

Autor: Jiří Čada - 
22. ledna 2010
05:01

Klátivou chůzí kvůli svalovému zranění při běžkování, v uváleném kabátě, pomačkané ušatce a s rukavicemi na skládání uhlí přišel ve středu večer na akci své strany expremiér v důchodu Miloš Zeman. Františka by z něj nejspíše zešílela!

Do hasičské zbrojnice v Novém Veselí dorazil Zeman s igelitkou v ruce s oblíbenou slivovicí. Podepsal přihlášku do své vlastní strany Strany práv občanů (SPO a svůj comeback do politiky pak řádně zapil.

Rekreační sportovec z Vysočiny si ještě před schůzí SPO stačil natáhnout sval na noze při vyjížďce na běžkách. Ani přetrvávající bolest mu ale nezabránila přijít. A když pak hrstka místních politiků nové partaje schvalovala přihlášky nových členů, dožadoval se: „Já bych také jednu chtěl!“

A proč zrovna v obci, kde má proslulou chalupu? „Jsem už deset let čestným občanem Nového Veselí. Je mi tu dobře, tak proč bych tady nevstoupil do místní organizace,“ prohlásil Zeman. Do komunální politiky v obci se prý ale rozhodně plést nemíní. „Poradím to ano, ale ať tu vládnou mladí,“ prohlásil. Potvrdil ale, že míní kandidovat ve volbách na Ústecku.

Zemanův vstup do SPO se ale neobešel bez komplikací. Ve spěchu doma totiž zapomněl brýle. „Kde to mám alespoň podepsat, pak to dovyplním,“ šátral zoufale v průběhu schůze Zeman po přihlášce. Naštěstí mu je půjčil jeden z kamarádů.

Místní organizace SPO v Novém Veselí, kde žije 1200 lidí, má i se Zemanem 11 členů. „To je dobrý, to je nás víc než v sousedním Žďáru na Sázavou,“ podotkl Zeman. Prý ho těší, že v nové straně jsou i mladé tváře. „Doufám, že jediným dinosaurem budu já,“ řekl expředseda ČSSD, který před dvěma lety ze strany po sporech s Jiřím Paroubkem vystoupil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 23. ledna 2010 10:01 )

Zpátky být může, ale zákon s ním určitě, určitě nepřijde.... Jen další trapno....

gogo ( 22. ledna 2010 15:47 )

svatá pravda ....

kajina ( 22. ledna 2010 11:31 )

... a ty se nauč česky, i a ý ti zřejmě nic neříká ... nebo dopadneš tak, že právě ty na stará kolena budeš utírat posr@né pr... někomu jinému a rád, aby ses vůbec uživil, primitive. I na tebe přijde sedmdesátka - když budeš mít štěstí )))))

makmark ( 22. ledna 2010 11:13 )

pod to se podepisuji

komarius ( 22. ledna 2010 11:11 )

Ach ty boží prostoto.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa