Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Cicholski dostal za týrání dvouletou podmínku

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
21. ledna 2010
14:14

Městský soud v Praze projednával odvolání v kauze Zdeňka Cicholského, kterého prvoinstanční soud poslal za týrání dítěte a násilí proti skupině obyvatel na tři roky do vězení.

Cicholski dostal dvouletou podmínku se zkušební dobou na 5 let, Gabriela Cicholská dostala roční podmínku se zkušební dobou na tři roky. Oba za trestný čin zanedbání povinné výživy.

Podle spisu Cicholští s dítětem nechodili na pravidelné lékařské kontroly, nepodávali mu potřebné léky, uvazovali ho k posteli a nebrali ho ven. Manželé tak údajně chtěli získat sociální dávky na péči o něj. Dítě jim bylo jako šestileté odebráno a umístěno do jiné rodiny. Cicholski se hájí tím, že dítě nemohlo chodit. V minulosti byla u dítěte diagnostikována cystická fibróza, která se ale po dalších vyšetřeních nepotvrdila.

Z násilí proti skupině obyvatel se muž zodpovídá kvůli tomu, že údajně vyhrožoval personálu motolské nemocnice.

Oba manželé byli letos počátkem ledna pravomocně odsouzeni za podvod. Cicholskému soud uložil tříletý podmíněný trest odložený na zkušební dobu pěti let a jeho ženě dvouletý podmíněný trest odložený na zkušební dobu tří let.

filipi_c ( 7. září 2019 20:14 )

No jenže kdyby si média a soudy nepoupravili informace k obrazu svému by bylo dobré, jenže nikdo neví jak tomu doopravdy bylo, kdyby se zeptali doktorky jejich dcery, tak by věděli co má za nemoc a že nijak týraná nebyla

anasyi ( 21. ledna 2010 14:27 )

je mu ustrelit koule a ji zasit picu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání