Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Na Cimrmana lidé čekají v mrazivých stanech!

Zdeněk Svěrák má ze zájmu diváků pochopitelně radost
Zdeněk Svěrák má ze zájmu diváků pochopitelně radost  (Autor: Ladislav Křivan)
Autor: INT, rvs - 
21. ledna 2010
10:15

Pro kulturu jsou lidé někdy obětovat opravdu hodně. Kvůli lístkům na představení Divadla Járy Cimrmana jsou lidé dokonce ochotní stanovat na sněhu přímo uprostřed Žižkova!

Mráz, nepohodlí uprostřed hromad sněhu, pohledy zvědavců… To vše jsou ochotni podstoupit fanoušci Divadla Járy Cimrmana, jen aby se po dlouhých hodinách čekání dočkali pořadových čísel. Na každé pořadové číslo si budou později moci koupit čtyři lístky na neustále beznadějně vyprodaná představení divadla.

Část lidí strávila noc ve stanech, jiní si přinesli židle, deky a termosky. V cestě za kulturou nezastavily milovníky divadla, které proslavila dvojice Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, ani laviny sněhu, padající z okolních domů. Na předprodej vydrželi čekat celou noc, více než dvanáct hodin.

TAKÉ ČEKÁTE NA CIMRMANA V MRAZU?
ČEKÁTE TAKÉ NA CIMRMANA V MRAZIVÝCH STANECH? MÁTE FOTOGRAFIE NEBO ZAJÍMAVÝ PŘÍBĚH? PODĚLTE SE S OSTATNÍMI ČTENÁŘI BLESK.CZ. FOTOGRAFIE A PŘÍSPĚVKY POSÍLEJTE NA online@blesk.cz

Opravdu to stojí za to? “Několikahodinové čekaní je pro mě vlastně takovou součástí představení. Pravdou je, že v zimních měsících jde o zdraví,“ řekl jeden z čekajících fandů divadla serveru tn.cz. Ráno konečně přichází úspěšné vyvrcholení celonočního kempování. Divadlo se otevírá a nevyspalí fanoušci divadla fasují čísla. Na shledanou za měsíc, kdy bude další předprodej.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hihihi ( 21. ledna 2010 17:55 )

to sou taky pěkný kokoti,už dlouho neuďáli ňákou protestní prasečinu,na to sou voba kabrňáci,Hawlovskej vodvar.

vrba ( 21. ledna 2010 12:20 )

nevědí, že český genius zanechal stopu i v našem okrese. V Jaroměřicích nad Rokytnou navštěvoval básníka Otokara Březinu. Březina, vlastním jménem Václav Jebavý, byl veselá kopa a s Cimrmanen se navyváděli nějakých taškařic. Po velkém Járovi zůstal zachován veselý popěvek, kterým škádíval Březinu, jenž učil na jaroměřické dívčí škole. Zpíval mu: Nechoď Vašku s Fraulein za les, inspekce se dívá... zbytek textu je bohužel rozpitý slzami, jak se nad ním Březina smával.

jitulej ( 21. ledna 2010 12:09 )

Predstaveni je vzdy supr, ale nakup vstupenek krajne nedustojny, chovame se jak v zemich tretiho sveta! Existuje tolik modernich technologii jak zajistit nekseftovani se vstupenkami, divadlo by se melo zamyslet!!

matyldamatylda ( 21. ledna 2010 11:01 )

To je záruka kvalitního,laskavého,inteligentního humoru

gogo ( 21. ledna 2010 10:31 )

je jako "Ta naše písnička česká" .... Až jednou nebudou, tak bude velmi, velmi smutno.. I když jak se říká : "Není nutno, aby bylo stále veselo..."

Zobrazit celou diskusi