Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Oba chlapci zranění ledem jsou ve vážném stavu!

Autor: ČTK, rvs - 
20. ledna 2010
16:58

Oba chlapci(1 a 9), které v úterý vážně zranil padající led, zůstávají v umělém spánku. Oba nyní leží na JIP dětské chirurgie a Thomayerovy nemocnice v Krči. Operaci zatím nepodstoupili.

"K žádné změně zdravotního stavu u nich nedošlo. Zůstávají v umělém spánku. Lékaři monitorují jejich životní a mozkové funkce, udělali jim ultrazvukové vyšetření a CT hlavy," řekla mluvčí Thomayeorovy nemocnice Martina Štanclová. Jak dlouho budou děti v umělém spánku, nelze podle mluvčí říci, na prognózy je zatím ještě brzy.

Rodiče chodí do nemocnice za syny na návštěvy, na JIP s nimi nemohou být trvale, hospitalizace s dětmi je možná až na standardních pokojích.

Ročního chlapečka okolo 13. hodiny vážně zranil padající led v pražských Nuslích. Případ prošetřuje policie, která musí zjistit případnou trestní odpovědnost majitele domu. Přestože svědci tvrdí, že sníh spadl ze střechy domu 771/7 ve Svatoslavově ulici, vedení městského úřadu se zatím k zodpovědnosti nepřihlásilo.

„Není jisté, jestli sníh spadl z domu městské části, nebo z vedlejšího domu soukromého vlastníka. Nejdůležitější teď pro nás je, aby se chlapeček uzdravil,“ řekla nám mluvčí městské části Žaneta Pilařová. „Pan starosta se osobně spojil s otcem toho kloučka a řekl mu, že se vynasnažíme rodině pomoci, jak jen to bude možné,“ dodala mluvčí.

Devítiletého chlapce z Táborska zranil led, který na něj spadl ze střechy školy v Mladé Vožici. Chlapec zůstal po zásahu ledem v bezvědomí. Po prvním ošetření byl s podezřením na mozkolebeční poranění převezen do táborské nemocnice a odtud do pražské Thomayerovy nemocnoce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi