Markéta: Právě že nic, já jsem odjakživa strašně slušná holka. Možná mě puberta ještě dožene, ale skoro si myslím, že ne.

Když se Cobainovi rodiče rozvedli, bylo mu sedm let a proměnil se na introverta, kterého nic kromě zpěvu nezajímalo. Je v životě Mira Šmajdy něco, co jde bokem kvůli hudbě?

Miro: Shodou okolností i mně bylo sedm let, když se naši rozvedli. Nebyl jsem kvůli tomu zakřiknutý, ale také jsem všechen svůj volný čas a energii věnoval raději hudbě než škole. Škola mi byla ukradená. A vzpomínám si, že si na mě jedna moje holka stěžovala, že na ni kašlu a zajímám se jen o kapelu. Dnes už vím, že potřebuji po svém boku ženu, která mě bude brát takového, jaký jsem, i s mojí vášní k hudbě. A já budu naoplátku respektovat ji.

Kurt a Courtney byli jako den a noc. On schovávající se před světem, ona toužící po pozornosti médií. Zažili jste už někdy takové silné přitahovaní protikladů?

Miro: Zatím jsem nepotkal ženu, která by byla mým přesným opakem. Ale asi by mi to nepřekáželo. Vždy se mi líbily ženy, které byly přesným opakem rockerek. Líbí se mi takové jemné typy.
Markéta: Možná to bude znít zvláštně, ale já jsem ještě nikdy nebyla zamilovaná.

Když se Courtney začalo dařit, u Kurta propukly deprese. Měl pocit, že mu nevěnuje tolik času, takže ho už nemiluje. Šli byste do takového vztahu?

Miro: Se zpěvačkou jsem ještě nerandil, takže to neumím posoudit. (smích) Ale myslím, že láska hory přenáší, a řešení se dá najít i v takovém případě. I já sním o tom, že jednou budu mít rodinu s nějakou zlatou partnerkou, ale kdy se to stane, to nevím. Zatím je to ve hvězdách. Na pilu tlačit nemusím.
Markéta: Čistě teoreticky ano, ale věřím, že to musí být náročné.

Když se kultovnímu páru narodila dcera Francis Bean, Kurt při porodu omdlel. Teoretická otázka: Chtěla by Markéta také svého muže u porodu?

Markéta: Ouha, to je těžká otázka. Já bych to asi nechtěla, ale věřím, že jsou i důvody, proč by to muž měl zažít. Možná si potom začne své ženy více vážit. Ale možná se z toho nikdy nevzpamatuje. (smích)

Kurtovy drogové deprese vyústily až do pokusů o sebevraždu. Mluvil o tom, že ho už hudba nebaví a že se před fanoušky přetvařuje. Myslíte si, že by vás hudba mohla přestat bavit?

Miro: Je jasné, že drogy a alkohol můžou změnit charakter člověka a jeho pohled na to, co dělá. Já ničemu podobnému neholduji, a tak nepředpokládám, že by mě hudba mohla někdy omrzet.
Markéta: Každému se může stát, že ho omrzí to, co měl předtím rád. Dokonce i ve vztazích, proto je tolik rozvodů. Ale je hloupost řešit to sebevraždou.

Fotbal na Facebooku

 

Vše o SuperStar