Odkvetlá, plastikami vylepšená a démanty ověšená Ivana Trump se suverenitou sobě vlastní tvrdí, že se Stvořiteli lidstva mimořádně povedla. „Jistě, že existuje Bůh. Já sama to vím, protože jsem jeho mistrovským dílem. A když mě nemohl pojmout za manželku sám, tak mě seslal na zem,“ konkrétně tvrdí v jedné ze svých biografií.

Nevím, o čem snila bývalá závodní lyžařka Ivana Trump, tenkrát Zelníčková, když způsobem hodným Bond girl v totalitě emigrovala do Rakouska, kde její tažení za penězi a slávou začalo. Každopádně malá Ivanka se nemýlila, když jako malá školačka říkala: „Jednou mě bude znát celý svět.“ Ivanka se stala pravou dcerou Ameriky, která ji adoptovala. Mistrovským tovarem velmoci, kde svoboda vládne spolu s prachy a Bible v hotelovém pokoji je stejnou samozřejmostí jako faleš iluze snažící se být realitou...

Trump sice tvrdí, že rozvod (tím myslí ten první s Donaldem Trumpem) je to nejlepší, co ji potkalo. „Konečně můžete být sama sebou. Mít se ráda, zamilovat se do sebe. To ke štěstí úplně stačí,“ povzbuzuje sebevědomí milionů žen.

Pravdou je, že Ivana Trump na rozvodu vydělala pětadvacet milionů dolarů, jež šikovným byznysem zmnohonásobila. Rovněž platí, že na krachu manželství založila kariéru. Stal se tématem její sladkobolné literární tvorby jdoucí na dračku. Nicméně všechno nasvědčuje tomu, že onen údajně osvobozující rozvod je pro Trump především celoživotním traumatem.

Fotogalerie
1 fotografie


Ivana v podstatě dodnes se svým osudovým Donaldem, jemuž porodila tři děti, bojuje. Byznysem počínaje, čím dál mladšími krasavci po svém boku konče. „Rozhodla jsem se, že navždy budu vypadat na třicet,“ říká řadu let v rozhovorech s novináři. „To nejlepší teprve přijde,“ hlásí coby V.I.P. host televizních show... Jako by tím Trumpovi a zejména sobě chtěla říci: Podívej, oč si přišel, frajere...

Motto ´To nejlepší teprve přijde´ bylo zřejmě hlavním důvodem účasti Trump v britské verzi známé reality show Big Brother. Nikoli zajímavé peníze, ale touha po zážitku a prezentaci svého božství nejspíš přiměla Ivanu pózovat ve spodním prádle ostatním soutěžícím coby model k obrazu.

Před skicujícím plénem stála odkvetlá, plastikami vylepšená celebrita, která je mementem pro všechny ženy s hrůzou ze stárnutí. Umělá prsa v asexuálně monstrózní podprsence, hluboce vykrojené kalhotky, štíhlé nohy prodloužené koketními střevíčky. Usilovně stažené břicho, ochablé svalstvo, povislá kůže na rukou. Kolagenem vyplněný a klobásovým jedem napíchaný, odule působící obličej. Bohatý ohon a účes à la Brigitte Bardot...

Zážitek neměla jen pózující Trump, která hodlá o zkušenosti v reality show napsat další knihu. Zážitek měli i skicující soutěžící a miliony televizních diváků. Tohle má být tedy symbol ženy, která je mistrovským dílem Boha? Zdravý projev vyrovnané osobnosti, jež se naučila mít sama sebe ráda? Nebo se Ivana, jak už bylo řečeno, stala pravou dcerou Ameriky, která i po lobotomii na smrtelné posteli s úsměvem tvrdí: To nejlepší přijde. Svět je krásný, mám se báječně.