Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší tipy od Klimatexu, jak si vybrat teplé prádlo

Móda by měla splňovat nejen požadavek estetické atraktivity, ale také nároky na maximální komfort tkanin a pohodlí. A značka Klimatex® patří k těm, jež tato kritéria plně splňují.
25. ledna 2010 | 00:00
Prezentace klienta |

Móda by měla splňovat nejen požadavek estetické atraktivity, ale také nároky na maximální komfort tkanin a pohodlí. A značka Klimatex® patří k těm, jež tato kritéria plně splňují. Její sortiment se týká všech generací, včetně nejmladších.

Nabídka Klimatexu je výsledkem více jak 30 let výzkumu a vývoje v oblasti fyziologie odívání. Tato značka jako první začala využívat chemické vlákno polypropylen a jeho vynikající vlastnosti. K těm například patří schopnost rychlého odvodu potu u pokožky těla, minimální nasákavost a nízká tepelná vodivost.

Polypropylen je také nejlehčím vláknem, proto použití výrobků Klimatex ušetří hmotnost vašeho batohu. Polypropylenové vlákno odolává bakteriím a plísním, je chemicky netečné a z hlediska zápachu neutrální. Jak potvrdily testy v akreditované zkušební laboratoři, výrobky Klimatex® jsou zdravotně nezávadné a vhodné i pro děti mladší tří let a alergiky. Polypropylenová řada je vyráběna ve dvou základních typech:

► 1. typem je jednosložková pletenina ze 100% polypropylenu
Materiál, u kterého dochází k odpařování vlhkosti přímo do ovzduší nebo do další vrstvy (do košile, bavlněného trička, apod.), má speciální prodyšné vazby, nejlepší parametry propustnosti vodní páry, ideální pro celoroční použití jako 1.vrstva oblečení. Nová kolekce obsahuje speciální vlákno Prolen® Siltex. Toto vlákno je modifikované antibakteriálním aditivem na bázi biogenních iontů stříbra, které neškodí tělu ani životnímu prostředí. Ionty stříbra brání růstu bakterií a plísní, redukují nepříjemné pachy a udržují biologickou rovnováhu pokožky během vrcholových nebo rekreačních sportovních aktivit.

► 2. skupinu tvoří dvouvrstvé tzv. integrované pleteniny
Materiály, u kterých dochází ke spojení polypropylenu se savou vrstvou, která vlhkost pohlcuje a postupně odpařuje do okolního prostředí. Výhodou těchto materiálů je pomalejší uvolňování vodní páry do dalších vrstev, vrstvený systém se tak méně zahlcuje. Tyto výrobky mají výborné tepelně-izolační vlastnosti, jsou vhodné pro použití od podzimu do jara jako 1. i 2.vrstva. Nová kolekce také obsahuje vlákno Prolen® Siltex.

Správné vrstvení funkčního prádla aneb lepší víc vrstev než jeden tlustý svetr

1. vrstva – savá
Pánské, dámské a dětské funkční prádlo KLIMATEX® . Vyrábíme trika s krátkým a dlouhým rukávem, spodky, legíny. Výrobky jsou vhodné pro použití od podzimu do jara.

1. vrstva - dámský komplet termoprádla
Autor: archiv firmy

2. vrstva – tepelně izolační
Pánské, dámské a dětské mikiny KLIMATEX® . Použití syntetických materiálů zabezpečuje optimální transport tělesné vlhkosti, použití smyčkových materiálů zajišťuje výbornou tepelnou izolaci, antipilling úprava u fleecových materiálů zabraňuje žmolkování.

2. vrstva - fleecové mikiny Klimatex
Autor: archiv firmy

3. vrstva – bariérová
Softshell bundy a softshell kalhoty KLIMATEX®. Větruvzdorné, voděodolné a prodyšné membránové materiály s počesanou vnitřní stranou pro vyšší tepelnou izolaci, dostatečně propustné pro vodní páru, která se nehromadí pod bundou, chrání tělo proti nepříznivým klimatickým podmínkám.

3. vrstva - softshell bundy Klimatex
Autor: archiv firmy

Nyní máte možnost vyzkoušet vlastnosti funkčního oblečení i Vy a zakoupit termoprádlo velice výhodně. Klimatex slevnil celou dětskou kolekci o 30% a další zimní produkty až o 70%. Více na www.klimatex.cz.