Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Praze je kalamita, Bém si užívá dovolenou

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
11. ledna 2010
13:13

Pražský primátor Pavel Bém v těchto dnech zřejmě zdolává nejvyšší vrchol Antarktidy Mount Vinson. Ve dnech, kdy hlavní město trápí sněhová kalamita, užívá si primátor dovolenou!

Informoval o tom server Aktuálně.cz s odkazem na své zdroje. Bém na dovolenou odjel údajně už koncem prosince. Pražský magistrát informaci o Antarktidě nepotvrdil, uvedl pouze, že primátor je na horách.

Podle serveru nechce o místě pobytu primátora Béma mluvit ani jeho manželka Radmila, ani jeho spolupracovníci. "Primátor je na horách. Provozuje skialpinismus a podobně," uvedl ředitel magistrátního odboru public relations Aleš Koutný.

Čtěte také: ONLINE zpravodajství ze sněhové kalamity

Bémův telefon je podle serveru už víc než týden nedostupný. Mobilní telefon má prý vypnutý také cestovatel a horolezec Rudolf Švaříček, který s Bémem absolvoval i výstup na Mount Everest.

O Bémově snaze pokořit nejvyšší vrchol Antarktidy se mluvilo už před rokem o Vánocích. Primátor tehdy uvedl pouze to, že byl na horách.

Vrchol Mount Vinson Bémovi chybí jako poslední k tomu, aby se dostal do elitní skupiny horolezců, kteří zdolali sedm nejvyšších hor sedmi světadílů - 7 Summits.

465917:gallery:true:true

Bém, který je znám svou láskou k horolezectví, zdolal nejvyšší horu světa Mount Everest na jaře 2007. Kvůli tomu nebyl dva měsíce v úřadě. Za to si vysloužil kritiku pražských zastupitelů i některých lídrů ODS.

smrk ( 11. ledna 2010 19:27 )

Nechci tady být za nějakého mravokárce nebo pomlouvače občanů Prahy, ale nemyslíte si přátelé, že pražáci maj toho koho si volí ???? Bém,Blažek,ten lump co vystudoval JUDr v Plzni, Bürgemaistr nebo jak se ten čech jmenuje a další a další kteří na magistrátu sedí - jóó, koho volím toho mám ale pak musím taky držet h.u.b.u.

eremita ( 11. ledna 2010 15:41 )

A jde to i bez něj, když si "pejší ego" ve větších výškách, než je Praha, i bez jeho plamenných vzrušených verbálních projevů. Magistrát je buď perfektně organizovaný nebo i funkce primátora je jen výborně placená trafika, ať v ní sedí kdokoliv....

gogo ( 11. ledna 2010 15:07 )

Přesně tak, jen toho Rumla bych příliš neglorigikoval... Ale je pravdou, že vše je relativní.. A co se týče té "elity cucáků", tak ti to mají na doživotí. Volby, nevolby... Ledaže by Pražané vzali vidle a vzpomněli si na své dávné předky ...

adam55 ( 11. ledna 2010 14:31 )

bosomfriend asi taky patří k řitním alpinistům toho kariéristy, který dávno zapomněl svoje dřívější vlastnosti. Zástupce sice má a podle toho to taky vypadá. Projekt "opencard" je toho příkladem. Bém by za svoje zástupce měl nést zodpovědnost a pokud nemá tým, který dobře funguje, má sedět na zadku a starat se aby všechno fungovalo jak má. Pokud slyšíš oslí hýkání, zkus být chvilku zticha, určitě to přestane

karolajna ( 11. ledna 2010 13:25 )

Kazdy clovek ma narok na dovolenou... Vas taky nikdo neodvolava z dovolene kvuli mimoradnemu stavu. S Bemem ani nesympatizuju ani ho neodsuzuju, ale prece si na sve dovolene muze delat co chce, stejne jako my vsichni tady. Takze laskave prestante tady ze sebe plivat zavist, vypnete pocitace a koukejte si ten snih jit odhazet sami

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa